Αύριο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου το ωκεανογραφικό σκάφος «Αιγαίο» όπου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 22 Απριλίου, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης για την κλιματική αλλαγή. Την έκθεση του Αμερικάνικου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης φιλοξενεί το Ενυδρείο Κρήτης στον χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, στις Γούρνες Ηρακλείου.

Το ωκεανογραφικό του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών είναι ένα μοντέρνο πλωτό εργαστήριο, μήκους 62 μέτρων, με επιστημονικά όργανα τελευταίας τεχνολογίας απαραίτητα για την πολύτιμη ερευνητική δραστηριότητα του Κέντρου, όπως γεωφυσικές μελέτες βυθού και παρακολούθηση περιβαλλοντικών, κλιματικών και ωκεανογραφικών συνθηκών, που βοηθά στην κατανόηση των επιστημονικών φαινομένων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, αλλά και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της.

Κατά την παραμονή του στο Ηράκλειο, το «Αιγαίο» θα ποντίσει το βαθυσκάφος «Θέτις» δίνοντας την ευκαιρία -σύμφωνα με τους οργανωτές της έκθεσης- να γνωρίσουν από πολύ κοντά τον πλούτο και την ομορφιά των ελληνικών θαλασσών, καθώς και τα επιστημονικά εργαλεία που το ΕΛΚΕΘΕ χρησιμοποιεί στις έρευνες του.

Όσοι θέλουν να επισκεφτούν το «Αιγαίο» και το «Θέτις» μπορούν να το δουν από κοντά αύριο και το Σάββατο από τις 18:00-20:00.