Από 6,90 έως 8,90 ευρώ το κιλό πωλείται το αρνί και το κατσίκι στα κρεοπωλεία της Βέροιας, της Νάουσας και της Αλεξάνδρειας. Με περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και δώρα, αλλά και λιγοστά πλέον χρήματα στην τσέπη θα γιορτάσουν φέτος οι και οι κάτοικοι της Ημαθίας το Πάσχα. Η κρίση ρίχνει τις τιμές στα προϊόντα που θα καταναλωθούν τις επόμενες μέρες, με τα αμνοερίφια σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια να πωλούνται έως και 17,5% φθηνότερα σε σχέση με πέρσι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα maknews.gr παραγωγοί, έμποροι και κρεοπώλες κινήθηκαν μέσα στο πνεύμα των δύσκολων ημερών που ζει η χώρα και για το λόγο συγκράτησαν τις τιμές των αμνοεριφίων που σφαγιάστηκαν και έφτασαν στα τσιγκέλια των κρεοπωλείων τις προηγούμενες μέρες. Ωστόσο μέχρι και χθες, οι καταναλωτές ήταν διστακτικοί και φειδωλοί στις αγορές τους, κλίμα που, όπως ευελπιστούν οι κρεοπώλες, θα αναστραφεί έστω και την ύστατη στιγμή.

Οι τιμές που διαμορφώθηκαν φέτος στα αμνοερίφια τα οποία πωλούνται στα κρεοπωλεία της Ημαθίας, είναι αισθητά μειωμένες σε σχέση με το περασμένο Πάσχα και η διαφορά αγγίζει ακόμα και το 17,5%. Έτσι, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011 η τιμή των αρνιών και των κατσικιών είχε διαμορφωθεί από 10,30 έως 10,90 στην Ημαθία, σήμερα το αρνί πωλείται στα κρεοπωλεία της Βέροιας από 8,50 έως 8,70 ευρώ το κιλό, το κατσίκι από 8,60 έως 8,90, ενώ τα έντερα για την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα 6 ευρώ το κιλό. Φθηνότερα κατά 50 λεπτά το κιλό πωλούν οι κρεοπώλες της Νάουσας, με την τιμή του αρνιού να κυμαίνεται στα 8 ευρώ και του κατσικιού στα 8,5, ενώ από 6,90 ευρώ μέχρι 8,10 ευρώ το κιλό φτάνουν οι τιμές των αμνοεριφίων στην Αλεξάνδρεια.

Για αισθητή πτώση στην κίνηση και τις παραγγελίες κάνουν λόγο οι κρεοπώλες στις πόλεις του νομού Ημαθίας, αφού παρατηρούν μείωση που ξεκινά από 15% φτάνοντας ακόμα και το 35%. Οι ίδιοι περιμένουν ανάκαμψη από σήμερα, Μ. Πέμπτη μέχρι και το Μ. Σάββατο, γνωρίζοντας ότι ο έλληνας είναι της τελευταίας στιγμής.