Την απόσυρση της τροπολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στη μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Περιφερειών ζητά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Όπως ο ίδιος τονίζει η νέα αυτή περικοπή στα έσοδα των Περιφερειών θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία τους, σύμφωνα με το thessalianews.gr.

Αναλυτικά ο κ. Αγοραστός αναφέρει τα εξής:

«Στην τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπεται η επιπρόσθετη μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Περιφερειών κατά 50 εκ. ευρώ, η οποία κατατέθηκε χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τις Περιφέρειες. Πρόκειται για περικοπή στις βασικές λειτουργικές ανάγκες των Περιφερειών, η οποία είναι τελείως διαφορετική από αυτή της ΣΑΤΑ που χρηματοδοτεί χωρίς κανένα ουσιαστικό κριτήριο δραστηριότητες των Δήμων με περιορισμένο αναπτυξιακό αποτέλεσμα.

Τον τελευταίο χρόνο οι συνολικές περικοπές των πόρων των Περιφερειών φτάνουν το 40% των θεσμοθετημένων πόρων με κίνδυνο να αδυνατούν να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες λειτουργίας τους, όταν μάλιστα στην κεντρική διοίκηση δεν έχει γίνει αντίστοιχη μείωση.

Για τους παραπάνω λόγους πρέπει να αποσυρθεί η εν λόγω τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών ή σε διαφορετική περίπτωση να περικοπεί κατά 50 εκ. ευρώ το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ».