Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν στην περιοχή των Ιμίων και ενεπλάκησαν σε εικονική αερομαχία επιβαίνοντας σε μαχητικά Mirage 2000-5. Όλα αυτά έγινα στο πλαίσιο άσκησης.

Συγκεκριμένα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, στο πλαίσιο παρακολούθησης της εκπαίδευσης μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της προσωπικής επαφής με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό τους.

Ο Ναύαρχος αφού ενημερώθηκε για την ημερήσια δραστηριότητα της 114 ΠΜ, έλαβε μέρος σε πτήση προγραμματισμένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης της 331 Μοίρας, «ΘΗΣΕΑΣ».

Αφού φόρεσε την προβλεπόμενη στολή ανέβηκε σε μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5, που θα απογειωνόταν μαζί με ένα ακόμα σε σχηματισμό ζεύγους αεροσκαφών. O Αρχηγός ΓΕΑ ήταν στο δεύτερο αεροσκάφος του σχηματισμού.

Το σενάριο της αποστολής προέβλεπε πτήση χαμηλής ναυτιλίας, σε θαλάσσια περιοχή κεντρικού-ανατολικού Αιγαίου, στο «τόξο» Εύβοιας, Καλόγερων- Ικαρίας – Λέρου – Ιμίων – Νάξου, εκτέλεση εικονικών προσβολών σε εναέριους και επίγειους στόχους καθώς και εικονική αερομαχία μεταξύ των αεροσκαφών του σχηματισμού.

tiohyj2 tiohyj3 tiohyj4 tiohyj5