Για «απρόκλητη επίθεση από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία» κάνει λόγο το Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τα επεισόδια που προκλήθηκαν νωρίτερα στην Πανεπιστημιούπολη.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών «δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία, τα οποία προέβησαν σε βιαιότητες σε βάρος φοιτητών και άλλων μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, καθώς και της περιουσίας του Ελληνικού Λαού. Οι Αρχές του Πανεπιστημίου έπραξαν άμεσα το καθήκον τους και τα γεγονότα δεν κλιμακώθηκαν. Καταγγέλλουμε τη βαρβαρότητα που επιδείχθηκε σε χώρο και πρόσωπα με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας και την τρομοκράτηση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Οι ενέργειες αυτές τελικά δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δημιουργούν ένα σκηνικό που στόχο έχει την απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου».

Πηγές των πρυτανικών αρχών του πανεπιστημίου, μιλούν για τραυματισμούς φθορές και προπηλακισμούς.

Σύμφωνα τα στοιχεία που δίνουν, σήμερα Πέμπτη, στις 13:30, ομάδα 15 ατόμων φορώντας κράνη μοτοσικλετιστών, μαύρα μπουφάν και κραδαίνοντας σιδηρολοστούς και καδρόνια, εισέβαλαν στους χώρους των Τμημάτων Μαθηματικού και Φυσικού του ΕΚΠΑ, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και αφού συνεπλάκησαν με φοιτητές χτύπησαν τρεις εξ’ αυτών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Ιατρείο της Σχολής Θετικών Επιστημών. Δεδομένου όμως ότι τα τραύματα στο κεφάλι ενός εξ’ αυτών ήταν σοβαρά, κλήθηκε το ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί ο τραυματίας φοιτητής στο νοσοκομείο. Όπως προσθέτουν οι πηγές του Ιδρύματος, στη συνέχεια, η ομάδα των ταραξιών τρομοκράτησε φοιτητές σε αμφιθέατρα και κεντρικούς διαδρόμους χτυπώντας με τους σιδηρολοστούς και τα καδρόνια πινακίδες ανακοινώσεων, τραπέζια κ.λπ. Επίσης, φωνάζοντας συνθήματα και δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα με τη χρήση πυροσβεστήρων, τους οποίους απέσπασαν από τα αμφιθέατρα του Τμήματος Μαθηματικών. Ακολούθως, μπήκαν στο διπλανό κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής προκαλώντας και πάλι προπηλακισμούς και φθορές.