Με στόχο κάθε ξένος τουρίστας να παίρνει στις αποσκευές του και ένα τοπικό κρασί, ολοκληρώνοντας τις διακοπές του στην Πιερία, η αντίστοιχη περιφερειακή ενότητα θα διοργανώσει το επόμενο χρονικό διάστημα και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, παρουσιάσεις των βραβευμένων κρασιών της περιοχής.

Η αρχή έγινε σήμερα με συνέντευξη που παραχώρησε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη και η προώθηση των τοπικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Ειδικότερα, μετά το Πάσχα θα παρουσιαστούν σε κεντρικό ξενοδοχείο βασικά προϊόντα της περιοχής, όπως τα αυγά των τοπικών πτηνοτροφείων, το τσάι του Ολύμπου και οι μαρμελάδες συγκεκριμένων οικοβιοτεχνιών. Όλα τα προϊόντα θα κοστολογηθούν ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν τις τιμές στις οποίες θα πωλούνται.

Τα εν λόγω βήματα γίνονται σε συνδυασμό με τη συμμετοχή των παραγωγών της Πιερίας σε φεστιβάλ και αντίστοιχες διοργανώσεις αλλά και με την δρομολόγηση των δράσεων του Ινστιτούτου Γαστρονομίας που θα προωθήσει τοπικές συνταγές στα μενού των εστιατορίων και ξενοδοχείων του τόπου που συνδέονται με τον τουρισμό.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, αποστέλλεται προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αίτημα για χρηματοδότηση των προτάσεων που διατύπωσαν προς την αντιπεριφέρεια οι τοπικοί φορείς για την υλοποίηση επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Ανάμεσα στις βασικές προτεραιότητες που έχουν τεθεί περιλαμβάνονται η δημιουργία υποδομών λιμένων ώστε να λειτουργήσουν ως τουριστικά αγκυροβόλια και όχι μόνο ως αλιευτικά καταφύγια, η σύσταση οργανισμού τουρισμού και η μελέτη των βυζαντινών μνημείων της περιοχής.