Μεγάλα προβλήματα προκαλεί στα Ανώγεια της Κρήτης η σοβαρή ζημιά στη λιμνοδεξαμενή, καθώς καθημερινά χάνονται 14.000 κυβικά νερού, χωρίς να έχει να εντοπιστεί ακόμα η αιτία της βλάβης.

Ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης ενημέρωσε τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μ. Βορίδη για το θέμα και ζήτησε την άμεση συνδρομή του για την επίλυσή του.

Από την λιμνοδεξαμενή Ανωγείων, σύμφωνα με το creteplus.gr, υδρεύεται και αρδεύεται ολόκληρη η περιοχή των Ανωγείων. Αν και προς το παρόν το ζήτημα αντιμετωπίζεται εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων, τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν πολλά προβλήματα, κυρίως στον ορεινό δήμο του νομού.

Aπό την αρχή της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής υπήρχαν ενστάσεις για την τοποθεσία κατασκευής της με το αιτιολογικό της ανομοιομορφίας του εδάφους. Η νέα μελέτη για την επιδιόρθωση του προβλήματος θα πρέπει να προβλέπει όλα τα ειδικά χαρακτηριστικά της περιοχής, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος νέων ζημιών.