Κλείδωσαν το ασανσέρ στους κακοπληρωτές κοινοχρήστων

Πρωτοφανής απόφαση σε πολυκατοικία στη Λάρισα


ΕΛΛΑΔΑ
10:56
12/01/2018
Κλείδωσαν το ασανσέρ στους κακοπληρωτές κοινοχρήστων
21
loading

Σκληρά μέτρα για όσους δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα, αποφάσισε η γενική συνέλευση ενοίκων κεντρικής πολυκατοικίας της Λάρισας με 75 διαμερίσματα και πολλές επαγγελματικές στέγες.

Τοποθέτησαν κλειδωνιά στην πόρτα του ανελκυστήρα και χορήγησαν κλειδιά μόνο σε όσους είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους! Στους ενοίκους δηλαδή που έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους στα έξοδα των κοινόχρηστων χώρων και φυσικά πλήρωσαν και για τη συντήρηση του ανελκυστήρα.

Αποτέλεσμα ήταν να πυροδοτηθούν αντιδράσεις από όσους ενοίκους δεν έχουν κλειδιά για τη χρήση του ασανσέρ της πολυκατοικίας σύμφωνα με το onlarissa.gr, που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία». Οι τελευταίοι προσέφυγαν σε δικηγόρους με σκοπό να ενημερωθούν καταρχήν, για το αν είναι νόμιμη μια τέτοια ενέργεια και κατά δεύτερον πώς θα πρέπει να την αντιμετωπίσουν.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

21
σχόλια
 1. avatar Νους υγιής εν σώματι υγιεί…

  . Η κυρία, με αρκετά μεγάλο εισόδημα. Της μπήκε η ιδέα ότι έγινε συνωμοσία με το γραφείο έκδοσης κοινοχρήστων το οποίο την επιβάρυνε με υψηλή χρέωση επ' ωφελεία των υπολοίπων ενοίκων. Έτσι, δεν πλήρωνε τα κοινόχρηστα επί πολλούς μήνες. Στο πληκτρολόγιο του ασανσέρ τοποθετήθηκε μηχανισμός για ηλεκτρονική κάρτα και το ασανσέρ λειτουργούσε μόνο από όσους είχαν αυτή την κάρτα. Μετά από μερικές μέρες γυμναστικής, η κυρία αποφάσισε να πληρώνει. Επιστρέψαμε την κάρτα στην διαχείριση για μελλοντική επανεμφάνιση της αρρώστιας/ιδέας στην κυρία. Ούτε δικαστήρια ούτε αγωγές, τίποτε. Συμπέρασμα: Η γυμναστική της έκανε καλό. Νους υγιής εν σώματι υγιεί.

 2. avatar Triumph explorer

  With the stairs

 3. avatar Etaoin Shrdlu

  Καλά τους κάνανε συμφωνώ και εγώ. Παρ' ολ' αυτά όμως πάντα θα βρούνε λύση οι "έξυπνοι" κάτοικοι να την γλυτώσουν πχ να μαζευτούν όλοι όσοι δεν πληρώνουν, να πληρώσουν του ενός και μετά να κάνουν αντικλείδια. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο όμως όσον αφορά το θέμα των εξόδων του δικηγόρου και γιατί να μην πληρώσουν τα κοινόχρηστα με αυτά τα λεφτά, σκεφτείτε δύο περιπτώσεις, στην μία είναι να χρωστάνε τα άντερα τους και τα λεφτά του δικηγόρου να θεωρούνται λίγα μπροστά σε αυτά που χρωστάνε, και η άλλη περίπτωση είναι να μην συμφωνούν με τα ποσά των κοινοχρήστων όσοι κάτοικοι δεν πληρώνουν (εφόσον δεν γίνεται ο διαχωρισμός των κοινοχρήστων από εταιρεία).

 4. avatar Διαχειρηση

  Τέλεια θα το εφαρμόσω!

 5. avatar Λεω τωρα εγω….

  Ηθελα να μαθω, ποσοι απο τους κακοπληρωτες ... βρηκαν λεφτα και εξοφλουν πλεον τα κοινοχρηστα. Το ασανσερ ειναι ενα κατα καποιο τροπο ενα ΜΜΜ σε μικρη κλιμακα. Οσοι δεν πληρωνουν, σε βαρος των αλλων, ειναι λαθρεπιβατες.

 6. avatar Να πληρώσουν !!!!

  Αλλιώς .. ποδαράκια και σκαλοπατάκια...!!!
  Άκου εκει να παρουν δικηγόρους ... Ντροπή και αίσχος πια με την γυφτιά σε αυτή τη χώρα .. Λεφτά υπάρχουν αλλά μόνο για γλέντια όχι για υποχρεώσεις , ε..;;

 7. avatar Χα χα χα χα χα χα χα

  Ο τσάμπας πέθανε.

 8. avatar τν

  χίλια μπράβο τους

 9. avatar Όχι μη

  Αυτό έγινε στην πολυκατοικία που μένω 6 μήνες πριν κι όλα έστρωσαν!!!!! Που να πάει η μπουχεσα με τα πόδια στον 3ο;)

 10. avatar καλά έκαναν

  αντί να αφήνουν τα κοινόχρηστα να τρέχουν μήνα με μήνα και να μη πληρώνουν γιατί δε τα πληρώνουν στη τελική και πάνε σε δικηγόρους;; Το καταστατικό της πολυκατοικίας το λέει ξεκάθαρα δε μπορεί να μένει η πολυκατοικία χωρίς ταμείο αποθεματικό επειδή κάποιοι το παίζουν έξυπνοι εις βάρος των υπολοίπων και να βγαίνουν από πάνω επειδή μένουν στο πρώτο και δεύτερο οροφο και δεν τους νοιάζει για το ανσανσερ! Δηλαδή όταν τα υπάρχει αποχετευτικό πρόβλημα και ο διαχειριστής πρέπει άμεσα να πληρώσει για τη βλάβη τι θα γίνει θα βρομάνε και δε θα τους νοιάζει;; καλά τους έκαναν να πληρώσουν και να τους δώσουν κλειδιά ποιος ξέρει ποσά φέσια έχουν αφήσει!!!!

 11. avatar Λεφτά για δικηγόρο είχαν,

  για τα κοινόχρηστα όχι;

 12. avatar Tsom

  Τό να πάνε στους δικηγόρους και μετέπειτα στα δικαστήρια θά τούς βγεί πολλά παραπάνω από όσα και να χρωστάνε στα κοινόχρηστα.Τωρα προσπαθούν να κερδίσουν εντυπώσεις...

 13. avatar Ο Τζαμπας

  Ο Τζαμπας αποθανε του καμαν την κηδεια και στο ανσασερ της Λαρισας θα εχουνε ποροια

 14. avatar gkortsos

  Εαν ειναι ενοικιαστες πλεον τα πληρωνει ο ιδιοκτητης τα οφειλουμενα..!!Αμα ειναι ιδιοκτήτης πας νομικα και θες 3 με 4 χρονια να βρεις ακρη..!!!

 15. avatar Ναΐτης

  Και πολύ καλά έκαναν..

 16. avatar Pamponhros

  Αντί να πληρώνουν δικηγόρους δεν τα δίνουν στα κοινόχρηστα? Εξ'άλλου όταν τα κοινόχρηστα μοιράζονται σε 75 διαμερίσματα άρα το ποσό είναι σαφώς μικρό όση και αν είναι η κατανάλωση και αυτό το ξέρουν όσοι μένουν σε μεγάλες πολυκατοικίες. Επίσης ενα χρεος στα κοινόχρηστα επηρεάζει όλους τους ενοίκους και υπάρχει ο κίνδυνος να μείνει χωρίς ρεύμα η πολυκατοικία.

 17. avatar Panos55555

  Δηλαδή για δικηγόρους έχουν λεφτά για να πληρώσουν για τα κοινόχρηστα όχι. Ελλαδάρα.....!!!!!!!!!!

 18. avatar Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας σας

  Καλά όλα αυτά, αλλά υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω.... γιατί δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστά τους αφού έχουν χρήματα για δικηγόρους;

 19. avatar ΝΙΚΟΣ1971

  Τι ρωτάνε ? Εάν είναι νόμιμη η ενέργεια αυτή ? Το ότι δέν πληρώνουν τα κοινόχρηστα και έχουν φεσώσει τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες το θεωρούν εξυπνάδα ??

 20. avatar laz

  Κανονικά δεν επιτρέπεται.
  Αλλά επειδή οι κακοπληρωτές έχουν μάθει να ζουν εισ βάρος των υπολοίπων ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ. Και τη θέρμανση πρέπει να τους κόψουν. Δηλαδή οι άλλοι ένοικοι ή ιδιοκτήτες ή ο διαχειριστής ή ακόμη οι τυχόν ιδιοκτήτες που έχουν νοικιάσει σε κακοπληρωτή θα επιβαρύνονται τσάμπα?
  Δυστυχώς το νομικό πλαίσιο των πολυκατοικιών καλύπτει τους κακοπληρωτές. Οι οποίοι μάλιστα αν είναι και ενοικιαστές εξαφανίζονται σε μια νύχτα και άντε να τους βρείς.
  Και στη τελική αν έμεναν σε δικό τους σπίτι θα είχαν ανσανσέρ ή θέρμανση αν δε πλήρωναν δεη και πετρέλαιο?ΟΧΙ τόσο απλά!

  1. avatar Λευτέρης Κ.

   Μια χαρά επιτρέπεται αν έχουν κανονισμό πολυκατοικίας (επίσημο, από συμβολαιογράφο) και αυτό είναι απόφαση γενικής συνέλευσης. Αν μάλιστα αυτό ισχύει, μπορούν να ζητήσουν και τα χρωστούμενα με τόκο μέσω της δικαστικής οδού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει