Σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την κάλυψη 757 θέσεων ελεγκτών στην Αττική προχωρά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενισχυθεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του υπουργείου στην Καραγεώργη Σερβίας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, λήγει στις 23 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι αρχικά το υπουργείο Οικονομικών αναζητούσε 994 ελεγκτές. Ωστόσο κατά τη διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού τον περασμένο μήνα σημειώθηκαν επεισόδια με αποτέλεσμα να υπάρξει περιορισμένη συμμετοχή υπαλλήλων και να μην καλυφθούν οι ανάγκες.

Η στελέχωση του νέου Σώματος θα γίνει με υπαλλήλους όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, με γραπτές εξετάσεις, προσωπική συνέντευξη και μοριοδότηση η οποία θα συναρτάται από την εμπειρία τους σε θέματα φορολογικών ελέγχων, το επίπεδο σπουδών, τη γνώση ξένων γλωσσών και χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως αν προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.