Έναν ιδιαίτερα αγαπημένο θεσμό αγάπης και έμπρακτης προσφοράς, μοιράζοντας άπλετα χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους, αδιάλειπτα από το 2012, αποτελεί το κοινωνικό πρόγραμμα PLAYMOBIL play & give.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον καινοτόμα προγράμματα κοινωνικής ευαισθησίας, που υλοποιείται στην Ελλάδα, καθώς η PLAYMOBIL Hellas από την πρώτη στιγμή έθεσε στο επίκεντρο το όραμα και τις αρχές που διέπουν την εταιρία: «απευθυνόμενη» αποκλειστικά στα παιδιά, δημιούργησε ένα παιχνίδι που τους μαθαίνει την αξία της προσφοράς προς όλους όσους έχουν την ανάγκη μας.

plmob

Έτσι λοιπόν, εδώ και 6 χρόνια, 2 συλλεκτικές φιγούρες – διαφορετικές κάθε χρόνο – μπαίνουν στα παιδικά δωμάτια χαρίζοντας χαρά και ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν ουσιαστικά το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» έχοντας προσφέρει μέχρι σήμερα πάνω από 100.000 ευρώ για τη δημιουργία και ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των διαχρονικών αξιών της εταιρίας, αποτελεί το φετινό πρόγραμμα PLAYMOBIL play & give. Τιμώντας την ελληνική οικογένεια, η PLAYMOBIL Hellas παρουσίασε αυτή τη χρονιά 2 φιγούρες με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία: τον παππού και τη γιαγιά, μαζί με τα εγγονάκια τους.

Οι νέες συλλεκτικές φιγούρες «ξύπνησαν» ευχάριστες αναμνήσεις στους μεγάλους φίλους της PLAYMOBIL, ενώ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ‘αποτυπώσουν’ στο παιχνίδι όλες αυτές τις αξίες που πρεσβεύουν ο παππούς και η γιαγιά σε κάθε σπίτι: ανιδιοτελής αγάπη, προσφορά, χαρά, αλληλεγγύη.