Στην αποκατάσταση 38 από τους 44 κόμβους φωτεινής σηματοδότησης, οι οποίοι δεν λειτουργούσαν, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής. Απομένουν ακόμη έξι κόμβοι οι οποίοι παρουσιάζουν εξειδικευμένα τεχνικά προβλήματα και απαιτούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για αποκατάσταση.

Η επισκευή των βλαβών έγινε με έξοδα της Περιφέρειας και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες από τα συνεργεία και παρά το γεγονός ότι ενώ οι αρμοδιότητες έχουν μεταφερθεί στην Περιφέρεια δεν έχουν μεταφερθεί οι αντίστοιχοι πόροι.

«Ο ρόλος μας είναι να βρισκόμαστε κοντά στον πολίτη και για το λόγο αυτό απαιτούμε την οικονομική συνδρομή της Πολιτείας για να ανταπεξέλθουμε σε αυτόν» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο οποίος τόνισε επίσης ότι:
«Χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των τεχνικών γίνεται αγώνας να ομαλοποιηθεί η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον καθώς όπως γνωρίζετε οι βλάβες είναι ένα καθημερινό δεδομένο που αλλάζει διαρκώς αριθμητικά.

Το ουσιαστικό ζητούμενο είναι να μεταφερθούν στο ακέραιο οι πιστώσεις που αφορούν στις μεταφερόμενες αρμοδιότητες και να λυθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα που έχει σχέση με την οδική ασφάλεια των πολιτών της Αττικής».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.