Νέα «φυτίλια» βάζει το Wikileaks, φέρνοντας στο προσκήνιο τη δολοφονία του σταθμάρχη της CIA, Ρίτσαρντ Γουέλς, από τη «17 Νοέμβρη».

Η ιστοσελίδα των απόρρητων εγγράφων αποκαλύπτει ότι στη δολοφονία πιθανόν να εμπλεκόταν υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας.

Σύμφωνα με τις απόρρητες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Wikileaks και αναδημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», είναι πιθανό η «17 Νοέμβρη» να είχε βοήθεια εκ των έσω για το συγκεκριμένο χτύπημα.
Υψηλόβαθμο στέλεχος της υπηρεσίας Stratfor, σε αλληλογραφία του με πρώην αξιωματούχους υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, αναφέρεται στο ενδεχόμενο εμπλοκής υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας στη δολοφονία του Γουέλς. Το μήνυμα στάλθηκε πριν από 11 μήνες από τον Φρεντ Μπάρτον, αντιπρόεδρο της «σκιώδους CIA», όπως χαρακτηρίζεται η Stratfor.

Παραλήπτης είναι το πρώην αφεντικό του από τις υπηρεσίες Ασφαλείας του Διπλωματικού Σώματος των ΗΠΑ.
στο e-mail του ο Μπάρτον αναφέρει:«Άκουσα από μία πολύ καλή πηγή στην Υπηρεσία (CIA), ότι τον Γουέλς τον παγίδευσε ένας υπάλληλος στην πρεσβεία. Έχεις ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο;».

Η απάντηση είναι αποκαλυπτική: «Θυμάμαι ότι πολλοί πίστευαν πώς μέλη της 17 Νοέμβρη είχαν διεισδύσει στην κυβέρνηση (την ελληνική) και όπως καλά γνωρίζεις, οι Έλληνες παρακολουθούσαν τους διπλωμάτες των ΗΠΑ για να αναγνωρίσουν τους αξιωματικούς πληροφοριών. Οι υπάλληλοι της πρεσβείας, ήξεραν ποιος ήταν και ποιος δεν ήταν αξιωματικός πληροφοριών. Δυστυχώς ο Γουέλς θα μπορούσε να αναγνωρισθεί και να στοχοποιηθεί εύκολα όχι μόνο από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από την ”17 Νοέμβρη”».

Ο Ρίτσαρντ Γουέλς δολοφονήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1975 και ήταν το πρώτο θύμα της «17 Νοέμβρη».