Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της 3ης και 4ης ΥΠΕ για περίπου μία ώρα προχώρησαν το πρωί οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης οι οποίοι μετέχουν στη σημερινή πανελλαδική απεργία του κλάδου.

Αντιπροσωπεία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επέδωσε σχετικό ψήφισμα στον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Κώστα Τσιτουρίδη με τον οποίο συζήτησε τα ζητήματα αιχμής που απασχολούν τον κλάδο, με έμφαση στην προσφυγή του ΟΣΘ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την καθυστέρηση έκδοσης διατάγματος που εξαιρεί το επάγγελμα του οδοντιάτρου από την απελευθέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης αντιδρούν στην καθυστέρηση του υπουργείου να εκδώσει Προεδρικό Διάταγμα που θα εξαιρούσε το επάγγελμα από την πλήρη και άκρατη απελευθέρωση, προκειμένου να προστατεύσει το αγαθό της δημόσιας υγείας.

Όπως τονίζουν, ο υπουργός Υγείας δεν υπερασπίστηκε το δικαίωμα των ασφαλισμένων στην οδοντιατρική κάλυψη αλλά προτίμησε την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος που ανοίγει, με το Ν. 3919/2011, τον δρόμο στην ίδρυση οδοντιατρικών εταιρειών από επενδυτές μη επιστήμονες υγείας.

Η συζήτηση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναβλήθηκε τελικά για τις 4 Μαΐου, εξαιτίας κωλύματος του εισηγητή.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΟΣΘ, Αθανάσιος Δεβλιώτης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων των οδοντιάτρων με τον υφυπουργό Υγείας Μάρκο Μπόλαρη.