Σε ντέρμπι αναμένεται να εξελιχθούν οι σημερινές εκλογές για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας. Οι δυο «μονομάχοι» στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία του μεγαλύτερου επιστημονικού Συλλόγου της χώρας είναι ο Δημήτρης Βερβεσός ο οποίος, στον πρώτο γύρο, έλαβε ποσοστό 25,75% (2.785 σταυρούς) και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος με ποσοστό 17,42% (1.884 σταυρούς).

Χθες, πρώτη ημέρα του β΄ γύρου άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 2.460 δικηγόροι από τους συνολικά 20.990 ενώ σήμερα θεωρείται δεδομένο ότι θα προσέλθουν στις κάλπες, οι οποίες κλείνουν στις 7 το απόγευμα, οι περισσότεροι Αθηναίοι δικηγόροι.

Σε πρώτη φάση , πάντως, το στοίχημα για τους δυο υποψήφιους είναι να κερδίσουν την αποχή καθώς στον δεύτερο γύρο είθισται να είναι μεγαλύτερη από αυτή του πρώτου η οποία , αυτή τη φορά, ανήλθε στο 44,58%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην περίπτωση του Δημήτρη Βερβεσού, ο οποίος είναι υποψήφιος για τέταρτη φορά, και αν δεν προτιμηθεί να κρατήσει το τιμόνι του συλλόγου θα βρεθεί εκτός Διοικητικού Συμβουλίου καθώς κατήλθε στις εκλογές ως υποψήφιος πρόεδρος, χωρίς να είναι επικεφαλής συνδυασμού. Αντίθετα, ο Δημήτρης Αναστασόπουλος σε περίπτωση ήττας θα καταλάβει θέση συμβούλου.