«Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεδριάζουν υπό το κράτος απειλών και εκβιασμών», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των πρώην συμβασιούχων στην καθαριότητα που οδήγησαν στη διακοπή δύο συνεδριάσεων του οργάνου.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα, στο βωμό του δικού του αιτήματος, να παρακωλύει τις διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου, βραχυκυκλώνοντας την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, σε βάρος του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «οι πρώην εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, πρέπει να σταματήσουν να ακολουθούν την αντιδημοκρατική πρακτική της κατά συρροήν παρεμπόδισης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο εξάλλου έχει ήδη συζητήσει επανειλημμένως το αίτημά τους και έχει αποφανθεί επί αυτό».

«Η σημερινή δημοτική Αρχή αλλά και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επιθυμούν την εμπλοκή της Αστυνομίας προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Σώματος, ωστόσο ουδείς, πιστεύω, είναι διατεθειμένος να αφήσει τον θεσμό να εκφυλιστεί», κατέληξε.