Ηλιοφάνεια επικρατεί σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία, όπου όμως οι θερμοκρασίες διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα. Συννεφιασμένος ο καιρός με αρνητικές θερμοκρασίες στη Δυτική Μακεδονία, ενώ αίθριος είναι ο καιρός στη Θεσσαλία.

Ήλιος με δόντια από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όπου ο υδράργυρος, στις 9 το πρωί, έδειξε 3 βαθμούς Κελσίου. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, την ίδια ώρα, καταγράφηκαν στο Νευροκόπι (-10), στα Γρεβενά και την Καστοριά (-6), στη Φλώρινα (-5) και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής (-3).

Τα προβλήματα από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας διατηρούνται σε τουλάχιστον 35 ορεινούς οικισμούς του νομού Γρεβενών, που εξαιτίας της χιονόπτωσης κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, παραμένοντας χωρίς ρεύμα και νερό. Διακοπές ηλεκτροδότησης και σταθερής τηλεφωνίας καταγράφονται και σε οικισμούς του δήμου Αργιθέας στην Καρδίτσα.

Κλειστοί εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού, παραμένει για τα οχήματα η επαρχιακή οδός Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, ενώ στη Ροδόπη, διεκόπη, λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, η κυκλοφορία των οχημάτων στις διαβάσεις των ποταμών Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών και Φυλίρας), Σκαλώματος, Δοκού, Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου) και Κομψάτου (μεταξύ Παλλαδίου – Ιάσμου).

Με αντιολισθητικές αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στις παλιές εθνικές οδούς Βέροιας – Κοζάνης και Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, καθώς, επίσης, σε τμήματα του ορεινού επαρχιακού δικτύου των νομών Πέλλας, Κιλκίς, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Ροδόπης, Τρικάλων και Καρδίτσας.