Δύο νέα έργα στη Λακωνία, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης ύψους 10.608.503,50 ευρώ, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ύστερα από θετική απόφαση της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής.

Συγκεκριμένα, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο αντικατάστασης-επέκτασης δικτύων ύδρευσης τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων δήμου Ευρώτα, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 3.600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, το έργο αφορά την κατασκευή δικτύου τρίτης γενιάς, συνολικού μήκους περίπου 35 χιλιομέτρων. Μετά το πέρας των προβλεπόμενων εργασιών, θα παραδοθεί στον δήμο Ευρώτα πλήρες δίκτυο ύδρευσης και πυρόσβεσης, αποτελούμενο από τελευταίας τεχνολογίας υλικά.

Επίσης, το δεύτερο έργο αφορά την κατασκευή του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 7.008.503,50 ευρώ, με τελικό δικαιούχο τον δήμο Σπάρτης.

Το έργο θα υλοποιηθεί, μέσω προγραμματικής σύμβασης, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου- ΠΕ Λακωνίας. Αφορά την ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, στην περιοχή Κλαδά, νοτίως του νεόδμητου συγκροτήματος του ΤΕΙ Σπάρτης.

Το Μουσικό σχολείο διαμορφώνεται σε τρία βασικά τμήματα- λειτουργικές ενότητες και θα περιλαμβάνει, συνολικά, 35 αίθουσες διδασκαλίας μαζί με τα εργαστήρια, με συνολικό εμβαδό ορόφων 3.115,72 τετραγωνικά μέτρα.