Ποιος δεν έχει ανηφορίσει τον δρόμο από τον περιφερειακό του Λυκαβηττού, με προορισμό άλλοτε το περίφημο θέατρό του κι άλλοτε ακόμα πιο ψηλά, το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Ποιος δεν έχει απολαύσει την απρόσμενα γενναιόδωρη φύση, μέσα στο κέντρο της Αθήνας, περπατώντας μέσα στο δασάκι του Λυκαβηττού με τα μονοπάτια και τα γεφυράκια. Ποιος δεν έχει περάσει ρομαντικές βραδιές ατενίζοντας την Αθήνα άλλοτε από το ψηλότερο σημείο του λόφου κι άλλοτε από το φημισμένο πάρκινγκ του θεάτρου και τα παγκάκια με «πιάτο» την Αθήνα.

Ο λόφος του Λυκαβηττού είναι πολλά περισσότερα από τουριστικό αξιοθέατο για τους κατοίκους των περιοχών γύρω του. Είναι χώρος παιχνιδιού, για τα παιδιά, βόλτας για τους μεγαλύτερους, τρεξίματος για τους πιο δραστήριους, χαλαρής διασκέδασης για τους νεότερους. Με εκπληκτική θέα σε όλη την Αθήνα, μέχρι και τη θάλασσα, ο καθένας έχει, ή βρίσκει, κάποιον λόγο να ανέβει στον Λυκαβηττό.

Ο λόφος είναι από τα υψηλότερα σημεία της Αθήνας και υψώνεται 277 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και 227 μέτρα πάνω από την πόλη. Πολλοί επιλέγουν να ανέβουν με αυτοκίνητο ή και με τα πόδια για να απολαύσουν είτε τη θέα είτε τον καφέ και το φαγητό τους. Υπάρχει όμως και η λύση του τελεφερίκ, που ξεκινά από το τέρμα της οδού Πλουτάρχου, στη συμβολή της με την Αριστίππου, και μεταφέρει τους επισκέπτες μέσα από τον λόφο.

Αγαπημένος προορισμός των περισσότερων είναι το ολόλευκο ασβεστωμένο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην κορυφή του λόφου, αν και υπάρχουν και οι λιγότερο προβεβλημένοι αλλά εξίσου εντυπωσιακοί Άγιοι Ισίδωροι, πιο χαμηλά, κοντά στην πάλαι ποτέ «Πράσινη Τέντα».

ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ