Η αγανάκτηση είναι έκδηλη σε πλέον στην Μάνδρα καθώς είναι η πολλοστή φορά που σημειώνεται πλημμυρικό φαινόμενο στον οικισμό αυτό. Πέρα από τα σπίτια ολόκληρα καταστήματα χάθηκαν. Καταστήματα που είχαν μακρά ιστορία τώρα πλέον είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα κατά φέρουν να συνεχίσουν.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Γκασιάμης

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος

Ο καταστηματάρχης ρούχων που συναντήσαμε έχασε μαγαζί τριών γενεών. «Το μαγαζί είναι από τον παππού, στην γιαγιά και πάει στην κόρη. Δεν υπάρχει πλέον Δεν υπάρχουν ρολά τζάμια. Τα τζάμια ήταν δεκάρια μέσα έξω μεβράνες. Τα ρολά θωρακισμένα. Δυστυχώς δεν έμεινε τίποτα παιδιά». Στην ερώτηση αν πέρασε κανένας για καταγραφή η απάντηση ήταν άμεση. «Όχι. Τί καταγραφή; Πότε θα μαζέψουμε. Πότε θα ετοιμαστούμε για Χριστούγεννα για πες μου;»

Κατά μήκος του κεντρικού δρόμου συναντήσαμε ένα νεαρό εμφανώς οργισμένο από την κατάσταση και από την απουσία επί της ουσίας του κρατικού φορέα. Με φωνή γεμάτη αγανάκτηση τονίζει το γεγονός πως είναι πολλοστή φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

«Τρίτη φορά. Πριν δυόμισι χρόνια ήταν πάλι και άλλη μία πριν χρόνια. Με το που βρέχει γίνεται χαμός εδώ πέρα. Ορίστε οι περιουσίες χαθήκανε όλα. Δεν έχει έρθει ένας άνθρωπος εδώ πέρα να μας μιλήσει να μας πει είστε καλά τί κάνετε;»