Χιονίζει ξανά από χθες το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις.

Οι δρόμοι είναι κατά κύριο λόγο ανοιχτοί, ωστόσο η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Μέχρι αυτή την ώρα 27 αλατιέρες) επιχειρούν διαρκώς, έχοντας ρίξει 300 τόνους αλάτι, ενώ ο δήμος θα προμηθευτεί άλλους 400 τόνους.

Θεσσαλονίκη:

-Από Εγνατία προς Ρεντίνα: Η οδός έχει κλείσει λόγω μεγάλου όγκου νερού από τη βροχόπτωση. Ήδη έχει μεταβεί γκρέιντερ για διάνοιξη ώστε να διοχετευθούν τα όμβρια ύδατα.

-Η κυκλοφορία στο τρίγωνο Κουφάλια – Μεσήμβρια – Χαλκηδόνα διεξάγεται με αλυσίδες.

-Αλυσίδες απαιτούνται και για την κίνηση στην οδό Ασβεστοχωρίου – Παπανικολάου.

-Το ρεύμα εξόδου προς Σέρρες είναι ανοικτό αλλά η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες. Στο άλλο ρεύμα (της εισόδου) υπάρχουν μηχανήματα για τη διάνοιξη.

-Το κύκλωμα Χορτιάτης – Αγ. Βασιλείου είναι κλειστό.

Χαλκιδική:

Έντονη χιονόπτωση στον ορεινό όγκο, δυσχερής η κυκλοφορία που διεξάγεται με αλυσίδες. Έντονη βροχόπτωση στον υπόλοιπο νομό. Διακοπή ρεύματος και στον Πολύγυρο.

Πέλλα:

Πέφτει χιόνι σε όλο τον νομό, ακόμη και στα πεδινά (Κρύα Βρύση, Γιαννιτσά). Τα μηχανήματα επιχειρούν διαρκώς αποχιονισμό και το οδικό δίκτυο διατηρείται ανοικτό, ωστόσο η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες.

Σέρρες:

Συνεχής χιονόπτωση, πιο έντονη στα ορεινά. Υπάρχει παγετός, τα μηχανήματα δουλεύουν συνεχώς, χρειάζονται αλυσίδες.

Κιλκίς:
Συνεχής χιονόπτωση, αλυσίδες σε όλο το οδικό δίκτυο.

Πιερία:
Έντονη χιονόπτωση, αλυσίδες σε όλο το δίκτυο. Υπάρχει πρόβλημα κυκλοφορίας στο δρόμο της περιοχής του Μακρυγιάλου.

Ημαθία:
Έντονη χιονόπτωση σε όλο τον νομό, απαραίτητες οι αλυσίδες.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν από τις απογευματινές ώρες, αλλά θα παραμείνουν έντονα σε Πιερία και Χαλκιδική.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.