Δύσκολα ξεκίνησε η μέρα για τους οδηγούς στη Θεσσαλονίκη, που εγκλωβίστηκαν για αρκετή ώρα στα οχήματά τους, εξαιτίας της βροχής.

Από το πρωί έγιναν μικροσυγκρούσεις οχημάτων, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές, ενώ τα αυτοκίνητα κινούνται με δυσκολία σε όλους τους μποτιλιαρισμένους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Σήμερα δεν κυκλοφορούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Λόγω των ισχυρών ανέμων  η Πυροσβεστική δέχθηκε 20 κλήσεις για πτώση δένδρων, ενώ προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν από τα ξημερώματα σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης λόγω πτώσης καλωδίων της ΔΕΗ από αιωρούμενα αντικείμενα.

Σε ισχύ παραμένει η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε τμήματα της ΠΑΘΕ, της Εγνατίας Οδού, αλλά και σε διάφορους οδικούς άξονες της Δυτικής Μακεδονίας. Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της ΠΑΘΕ από τη διασταύρωση του Κορινού Πιερίας έως το Κλειδί Ημαθίας διεξάγεται από μία λωρίδας κυκλοφορίας ανά ρεύμα.

Νέα χιόνια έπεσαν τις τελευταίες ώρες στη Δυτική Μακεδονία, όπου οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφονται στη Φλώρινα (-5 βαθμοί Κελσίου) και στην Πτολεμαϊδα (-4 βαθμοί), ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ακόμη και στα πεδινά της Πιερίας και της Ημαθίας. Στα λευκά ντύθηκαν τα ορεινά της Θεσσαλονίκης, ενώ μέσα στην πόλη βρέχει -κατά διαστήματα- με τον υδράργυρο να βρίσκεται το πρωί στους 5 βαθμούς Κελσίου.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σ’ όλο το εθνικό οδικό δίκτυο της Φλώρινας (εκτός από τμήμα της νέας εθνικής οδού Φλώρινας – Κοζάνης), σε αρκετά σημεία του εθνικού δικτύου της Κοζάνης και των Γρεβενών και σ’ όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των τεσσάρων νομών της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην Κεντρική Μακεδονία, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο του Κιλκίς, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ημαθίας και προς όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της εν λόγω περιφέρειας.