Το 6ο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στη Σύρο, με ένα τριήμερο εκδηλώσεων ποικίλου χαρακτήρα γύρω από την επιστημονική φαντασία. Το γνωστό φεστιβάλ για τους οπαδούς του «φανταστικού», ξεκινά την Παρασκευή 11 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 13 Μαΐου.

«Το φεστιβάλ διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2005 και ήταν μία ιδέα που ξεκινήσαμε για τον κόσμο που αγαπάει την επιστημονική φαντασία, καθώς θέλαμε να πραγματοποιήσουμε κάποιες εκδηλώσεις στη Σύρο, την περίοδο του χειμώνα, κατά την οποία το νησί, έχει λιγότερες πολιτιστικές δραστηριότητες. Ήταν δηλαδή περισσότερο ο συνδυασμός της αγάπης μας για την επιστημονική φαντασία και τη Σύρο», είπε o αντιδήμαρχος Σύρου, Νίκος Αλμπανόπουλος.

Τα πέντε προηγούμενα φεστιβάλ είχαν ιδιαίτερη επιτυχία και έφεραν κοντά ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, που αγαπούν την επιστημονική φαντασία και δημιουργούν για αυτήν ή απλά απολαμβάνουν τα έργα της.

«Από το πρώτο κιόλας φεστιβάλ, ο κόσμος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση και η προσέλευση ήταν σημαντική. Η μεγάλη αυτή συμμετοχή, δεν αφορά μόνο τις εκδηλώσεις του τριημέρου, αλλά και την ανάδειξη της προσωπικής δουλειάς του κάθε συμμετέχοντα», τόνισε ο δήμαρχος.

«Οι εκδηλώσεις αφορούν την επιστημονική φαντασία και αγγίζουν όλες τις πλευρές, όπως τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, τις εικαστικές τέχνες».

Έτσι οι φίλοι της επιστημονικής φαντασίας μπορούν να συμμετάσχουν γράφοντας ένα διήγημα, δημιουργώντας μια μικρή ταινία, παίρνοντας μέρος στις ομαδικές εκθέσεις κλπ.