Την ίδια ώρα που οι δανειστές μας ζητάνε ευελιξία και ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, εκδίδει απόφαση με θέμα τη «σύσταση, συγκρότηση και ορισμό μελών Ευκαιριακής Επιτροπής στο υπουργείο Οικονομικών, για την αξιολόγηση ενός φωτοτυπικού μηχανήματος REX ROTARY 5508 της Διεύθυνσης Τελών και Ειδικών Φορολογιών», τότε μάλλον δεν τα έχουμε δει ακόμα όλα!

Ναι, καλά διαβάσατε! Η απόφαση προβλέπει τη σύσταση τριμελούς επιτροπής για να αξιολογήσει ένα… φωτοτυπικό και να κρίνει αν αυτό πρέπει να αποσυρθεί ή όχι! Μέλη της επιτροπής θα είναι δύο εφοριακοί και ένας τεχνικός.

Όπως αναφέρεται, «έργο της Επιτροπής είναι η αξιολόγηση ενός παλαιού χρησιμοποιημένου φωτοτυπικού μηχανήματος της Διεύθυνσης Τελών και Ειδικών Φορολογιών, για να εκτιμηθεί η κατάσταση αυτού και η δυνατότητα επωφελέστερης αξιοποίησής του, διαφορετικά να αποσυρθεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις».

Κι όμως! Τελικά, αδικούμε τη συγκεκριμένη καίρια πρωτοβουλία του κ. Πλασκοβίτη. Στην απόφαση αναφέρεται ότι η Επιτροπή θα επιτελέσει αυτό το… τιτάνιο έργο της συνεδριάζοντας «εντός των ωρών του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των Δημόσιων Υπηρεσιών, στο χώρο όπου βρίσκεται το φωτοτυπικό μηχάνημα».

Δηλαδή, το Δημόσιο δεν θα επιβαρυνθεί με υπερωρίες και λοιπά έξοδα αμοιβής των μελών της επιτροπής. Μέχρι πότε θα συνεδριάζει αυτή; Μέχρι πότε, δηλαδή, θα απασχολούνται οι δύο εφοριακοί με το φωτοτυπικό, αντί να αναζητούν έσοδα μέσω ελέγχων;

«Μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της», αφού στη συνέχεια θα συντάξει πόρισμα και θα το υποβάλει «στην Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τελών και Ειδικών Φορολογιών, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και τη Διεύθυνση Οργάνωσης» !