Τρόφιμα σε 2.764 μέλη ευάλωτων οικογενειών στην Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα, τα Ιωάννινα, τη Μυτιλήνη και τη Χαλκίδα, πρόσφεραν ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τα σούπερ μάρκετ «Μασούτης», απολογιστικά τον μήνα Οκτώβριο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη».

Στόχος, η ανακούφιση εκατοντάδων ελληνικών νοικοκυριών στην ακριτική Θράκη και στα Ιωάννινα, με τη διάθεση τροφίμων, κάθε μήνα, σε 1.040 οικογένειες.

Η επιλογή των επωφελούμενων γίνεται από την «Αποστολή», με βάση τη μοριοδότηση που ακολουθεί στα κριτήρια επιλογής.

Στη Λέσβο, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που φέρει το όνομα του παπα-Στρατή, προσφέρθηκαν τρόφιμα για την κάλυψη των πρωτογενών αναγκών επιβίωσης 200 οικογενειών που χρειάζονται βοήθεια.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας, υπογράμμισε ότι «Καθημερινά γνωρίζουμε νέες οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Η κρίση, δυστυχώς, είναι εδώ. Αποτελεί έκπληξη το γεγονός, ότι και στην επαρχία τα προβλήματα είναι έντονα και η κατάσταση το ίδιο επώδυνη. Οι αριθμοί των αιτήσεων για βοήθεια απεικονίζουν την πραγματική διάσταση της αναμονής, της προσμονής και της προσδοκίας για ουσιαστική βοήθεια.

Η ανάγκη κάλυψης πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων δεν έπαψε να υπάρχει. Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με την “Αποστολή” καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, να βρίσκονται δίπλα στους Έλληνες που υποφέρουν».

αποστολη1 αποστολη2 αποστολη3