Θέση γύρω από το ζήτημα της νομιμοποίησης της κάνναβης πήρε ο Γιάννης Μπουτάρης με μια αποκάλυψη από την προσωπική του ζωή. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι έδινε χασίς στη γυναίκα του, προκειμένου να της απαλύνει τον πόνο την περίοδο που έδινε μάχη με τον καρκίνο και την οποία τελικά έχασε.

«Η γυναίκα μου πέθανε από καρκίνο. Όταν είχε πόνους, έψαχνα να βρω χασίς και της έδινα με ιατρική συμβουλή. Και της έκανε καλό. Για τους πόνους, δεν είναι θεραπευτικό. Δεν μου είπε ο γιατρός να πάω να πάρω στον μπακάλη χασίς, αλλά μου είπε ότι είναι μια μορφή παυσίπονου».

Στην επισήμανση των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ ότι είναι σαν να παρακινεί τον κόσμο σε χρήση, απάντησε: «Σαφώς και δεν είναι αυτή η λύση. Είναι και αυτό ένα μέσο που μπορεί να απαλύνει τον πόνο». Και διευκρίνισε: «Άσε τη χρήση, είναι άλλο πράγμα», χαρακτηρίζοντας «χαζομάρες αυτά που λένε για γλάστρες στα μπαλκόνια».

Με τον Γιάννη Μπουτάρη να καταλήγει επί του θέματος, λέγοντας: «Πού ξέρω εάν στο μπαλκόνι το έχεις για θεραπευτικούς σκοπούς ή για να ντουμανιάζεις;».