Έληξε χθες το «τελεσίγραφο» που έχει θέσει ο Δήμος Πατρέων προς τη διοίκηση του ΟΛΠΑ, προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση που της παραδόθηκε στις 4 Ιανουαρίου και με την οποία παραχωρούνται από τον ΟΛΠΑ για χρήση και εκμετάλλευση προς το Δήμο τα 3.500 μέτρα του παραλιακού μετώπου της πόλης, όπως ακριβώς αναφέρεται στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας, το οποίο υπογράφτηκε από το Δήμο και τον ΟΛΠΑ στις 30/10/10, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου.

Μέχρι στιγμής, ο ΟΛΠΑ, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της διοίκησής του για επίδειξη πνεύματος συνεργασίας και καλής θέλησης, αλλά και για απόλυτη ταύτισή της με το ομόθυμο αίτημα της πόλης, δεν έχει προχωρήσει στην υπογραφή του παραπάνω κειμένου.

Έτσι, ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, υλοποιώντας σχετική απόφαση, που έλαβε σε πρόσφατη συνεδρίασή του, κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της αχαϊκής πρωτεύουσας, θα προχωρήσει το πρωί στην αποκαθήλωση των κιγκλιδωμάτων που αποκλείουν την ελεύθερη προσέλευση των δημοτών προς τη θάλασσα.

Ειδικότερα, από τις 9.30 το πρωί της Τρίτης, συνεργεία του Δήμου θα ξεκινήσουν την κατεδάφιση του μαντρότοιχου του παλιού λιμανιού, σε όλο το τμήμα των 3,5 χιλιομέτρων που έχει συμφωνηθεί να παραχωρηθεί, με έναρξη από το ύψος της λεωφόρου Δημ. Γούναρη.