Έκκληση στους κατοίκους να σταματήσουν τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας στην Πάτρα, απηύθυνε ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι πρέπει να επικρατήσει η λογική και ζήτησε από τους κατοίκους να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία, λήγοντας τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ για να μην γεμίσει η Πάτρα σκουπίδια.

Όσον αφορά στην επίλυση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Γιάννης Δημαράς υπογράμμισε ότι «στην παρούσα φάση και με δεδομένη την οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας οποιαδήποτε άλλη λύση πέραν της παράτασης της λειτουργίας της Ξερόλακκας μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί το Εργοστάσιο, σημαίνει αύξηση των τελών που πληρώνουν οι πολίτες της Πάτρας, κατά 45%».

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων ότι κινδυνεύει η υγεία τους από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, ο δήμαρχος Πατρέων τόνισε ότι «η δημοτική αρχή έχει ξεκαθαρίσει ότι διασφαλίζεται η λειτουργία της Ξερόλακκας με όρους που καμία σχέση δεν έχουν με αυτούς που επικρατούσαν μέχρι σήμερα, και κατά συνέπεια δεν τίθεται ζήτημα έκθεσης σε κίνδυνο της υγείας των πολιτών γύρω από την Ξερόλακκα».

Στο μεταξύ οι κάτοικοι συνεχίζουν τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ για όγδοη ημέρα ενώ την ίδια ώρα το πρόβλημα με τα αμάζευτα σκουπίδια αρχίζει να εντείνεται στην Πάτρα και το Ρίο, αφού παραμένουν στους δρόμους περίπου 2.000 τόνοι απορριμμάτων.