Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εγκατάσταση συστημάτων ηλεκτρονικού ελέγχου στα πρατήρια καυσίμων και τη διασύνδεση των μηχανών αυτών με τους φορολογικούς μηχανισμούς του κράτους προχώρησαν το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Η υπογραφή της ΚΥΑ έρχεται στον απόηχο των καταγγελιών ανώτερου στελέχους του ΥΠΑΑΝ, σύμφωνα με το οποίο η εγκατάσταση των συστημάτων εισροών – εκροών «σκόνταφτε» στις αντιδράσεις υπηρεσιακών στελεχών των Γενικών Γραμματειών Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και Πληροφοριακών Συστημάτων.

Παράλληλα, τα δυο υπουργεία προανήγγειλαν την εγκατάσταση ελεγκτικών συστημάτων εισροών – εκροών στα πρατήρια συστημάτων εισροών – εισροών στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας των καυσίμων, δηλαδή από τα διυλιστήρια έως τα πρατήρια. Την εκπόνηση του σχετικού σχεδίου έχουν αναλάβει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενέργειας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.