Υπήρξε από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια παρουσιάστριες δελτίων ειδήσεων. Μια έμπειρη δημοσιογράφος που διακρίθηκε για τις αποκλειστικές συνεντεύξεις που εξασφάλισε από διεθνείς προσωπικότητες.

Η Ειρήνη Νικολοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είχε ιδιαίτερη κλίση στα καλλιτεχνικά και γι’ αυτό ασχολήθηκε με το τραγούδι και το θέατρο καθ’ όλη τη διάρκεια των γυμνασιακών και των πρώτων πανεπιστημιακών σπουδών της. Αγάπησε όμως και το σινεμά από παιδί αφού ο πατέρας της την έπαιρνε μαζί του στο θερινό «Σινέ Αλάμπρα» στους Αμπελόκηπους.

Σπούδασε Νομικά, Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα συμμετείχε στο θεατρικό τμήμα του πανεπιστημίου κάνοντας μαθήματα ορθοφωνίας, μορφοφωνολογίας και θεάτρου.

Στα σχέδια της ήταν να γίνει διερμηνέας αλλά αποφάσισε να αναζητήσει νέο επαγγελματικό δρόμο γι’ αυτό και τελειοποίησε τις γνώσεις της στα γαλλικά, τα αγγλικά και τα ιταλικά με σπουδές στην Οξφόρδη, τη Νίκαια και τη Νανσύ της Γαλλίας καθώς και το Λουξεμβούργο.

Στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα δίδαξε αγγλικά και γαλλικά σε ιδιωτικά σχολεία και προσελήφθη ως ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στην Υ.Π.Α., θέση από την οποία παραιτήθηκε τρεις μήνες αργότερα για να στραφεί στη δημοσιογραφία. Ηλεκτρονική δημοσιογράφος από την αρχή της καριέρας της στη Δημόσια Τηλεόραση για εννέα χρόνια, στα ιδιωτικά κανάλια για περίπου 15 χρόνια, επέστρεψε στην ΕΤ1 το 2005 και στο δορυφορικό κανάλι ERT WORLD που απευθυνόταν στους Έλληνες της ομογένειας.

Σήμερα, η Ειρήνη Νικολοπούλου ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την προσωπική της ιστοσελίδα που φέρει το όνομά της. «Είναι σχεδόν δουλειά πλήρους απασχόλησης γιατί πρέπει να γίνει σωστά. Ο στόχος μου είναι να δημιουργήσω ένα διεθνές φόρουμ με greecolovers και greeceloverseas για την ανταλλαγή εμπειριών, αναμνήσεων, φωτογραφιών και βίντεο θετικών μηνυμάτων για την Ελλάδα από ξένους φίλους της χώρας μας και από Έλληνες του εξωτερικού», λέει στο newsbeast.gr η δημοσιογράφος, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα αντάλλαζε τη δημοσιογραφική της καριέρα και τον πλούτο των γνώσεων που απέκτησε μέσα από την καθημερινή ενασχόλησή της με διαφορετικά θέματα.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι δεν της λείπει καθόλου η τηλεόραση. «Έχω δουλέψει τόσο πολύ στην τηλεόραση, κάθε ημέρα επί 27 χρόνια, που όχι μόνο δεν μου λείπει, αισθάνομαι ότι έχω αποδεσμευτεί από την υποχρέωση της καθημερινής φροντίδας της εικόνας μου και έτσι απελευθερωμένη μπορώ και να ζω σαν πιο φυσιολογικός άνθρωπος αλλά και με πιο ανθρώπινα ωράρια να κανονίζω την απασχόλησή μου. Μάλιστα αισθάνομαι ότι χάρη σ’ αυτή τη διακοπή επανέρχονται οι νοητικές δυνάμεις πιο εναργείς. Η τηλεόραση αν είναι να’ ρθει κάποια στιγμή θε να’ ρθει, αλλιώς θα την προσπεράσω και θα προχωρήσω διαφορετικά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Έχει μετανιώσει πάντως για λάθος επιλογές στη μέχρι τώρα πορείας και δίνει παράδειγμα. «Ναι έχω μετανιώσει γιατί ενώ δεν μου πήγαινε η πρωινή ζώνη με διπλό concept ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, δέχτηκα για να μην πω υπέκυψα σε πίεση και το έκανα δυο φορές. Εγώ αισθανόμουν καλά “μέσα στο κοστούμι” μου το αμιγώς ενημερωτικό. Οι χαριτομενιές και το αργό και λίγο σέξι δεν μου πήγε ποτέ γι’ αυτό και δεν πέτυχα σ’ αυτό. Μάλλον αντι-σταρ υπήρξα».

Έχει πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της και αρκετές αναμνήσεις, που δεν θα σβήσουν ποτέ. Και τώρα απομακρυσμένη από τα καθημερινά φώτα της δημοσιότητας εργάζεται για την ιστοσελίδα της και στον ελεύθερο της χρόνο λατρεύει να παρακολουθεί τέχνες. Να πηγαίνει στον κινηματογράφο, στο θέατρο, σε εκθέσεις ζωγραφικής και σε μουσικές παραστάσεις.

«Βυθίζομαι στην απόλαυση των πολιτιστικών εκδηλώσεων ελληνικών και διεθνών. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα: σ’ ένα ταξίδι μου τελευταία στην Κοπεγχάγη, πήγα στην εθνική γλυπτοθήκη και έμεινα αποσβολωμένη στην πτέρυγα των ελληνικών αγαλμάτων και ειδικά μπροστά στην ομορφιά της Ερμιόνης Αργολίδας, αφού από αυτό το μέρος κατάγομαι», συμπληρώνει. Άλλωστε, μέσα από τις δραστηριότητές της ξεχνά κάποια προβλήματα που επηρέασαν τη ζωή της.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».