Με την ελπίδα το 2012 να είναι μια καλύτερη χρονιά από το 2011, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, υποδέχθηκαν το 2012 οι Έλληνες πολίτες.

Οι Αθηναίοι γιόρτασαν την άφιξη του νέου έτους στην πλατεία Κοτζιά όπου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Κοτζιά όπου είχε στηθεί μια εντυπωσιακή γιορτή.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στις 22:45 στην πλατεία Ομονοίας.

Η συναυλία μετατράπηκε σε πομπή με την εμφάνιση έξι εντυπωσιακών ξυλοπόδαρων και στις 23:15 όλη η παρέα κατηφόρισε παίζοντας προς στην πλατεία Κοτζιά.

Εκεί ένωσαν τις μελωδίες τους με την Συμφωνική Ορχήστρα, τη Μεικτή Χορωδία, την Big Band και την Ελληνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Περίπου 200 μουσικοί βρέθηκαν επί σκηνής, ενώ το τραγουδιστικό μέρος κράτησαν οι Δώρος Δημοσθένους, Τζίνα Πούλου και Σταμάτης Μπερρής.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έκανε λόγο για ένα δύσκολο 2011 και για μια μεγάλη δοκιμασία που πέρασαν οι Έλληνες πολίτες κι έδωσε το σύνθημα για την υποδοχή της αλλαγής του χρόνου. Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές για το νέο έτος λέγοντας πως δεν θα αφήσουμε την κρίση να μας καταβάλει.