Διήμερη κακοκαιρία έρχεται από σήμερα το μεσημέρι με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Όπως εξήγησε σε χθεσινή του ανάρτηση στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος από σήμερα το μεσημέρι το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει στη βόρεια Ελλάδα.

Οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στη Μακεδονία, τη Θράκη αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας και θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται μπόρες, βροχές, τοπικές καταιγίδες και πιθανώς τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και προς το ξημέρωμα της Τετάρτης, θα έχουν την τάση να κατέβουν νοτιότερα και να επηρεάσουν και μεγάλο μέρος της υπόλοιπης κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας.

Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος οι δείκτες αστάθειας θα είναι πολύ ανεβασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρές με αποτέλεσμα να περιμένουμε ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις σε συνδυασμό με πολλούς κεραυνούς.

Τα τμήματα που θα είναι έντονα τα φαινόμενα θα είναι:

Τρίτη απόγευμα έως Τρίτη βράδυ: Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία

Τρίτη μεσάνυχτα έως Τετάρτη πρωί: Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες, Κεντρική Στερεά, Βόρεια Εύβοια

Τετάρτη μεσημέρι έως Τετάρτη απόγευμα: Μεγάλο τμήμα των εσωτερικών περιοχών της Πελοποννήσου

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την Αττική

Η Αττική θα επηρεαστεί την Τετάρτη με τοπικές βροχές ή και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια τμήματα του νομού, ωστόσο τα φαινόμενα δεν θα προβληματίσουν.

Στον υπόλοιπο νομό οι νεφώσεις κατά διαστήματα θα είναι αρκετά πυκνές με αποτέλεσμα να υπάρχει μικρή -ωστόσο υπαρκτή- πιθανότητα για να εκδηλωθούν λίγες ασθενείς κατά βάση τοπικές βροχοπτώσεις.

Την Τετάρτη σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο σταδιακά θα επιστρέψει το μελτέμι και μάλιστα θα είναι αρκετά ενισχυμένο. Έτσι λοιπόν, το μεσημέρι της Τετάρτης η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες με αποτέλεσμα Τετάρτη και Πέμπτη ο υδράργυρος να μην ξεπεράσει τους 28-29°C και τοπικά τους 30°C για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Από την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και έτσι το προσεχές Σαββατοκύριακο φαίνεται ότι θα επικρατήσει πάλι αρκετή ζέστη.