Ποιος είδε τον δημοφιλή ηθοποιό, Κώστα Βουτσά και δεν τον φοβήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του ενόψει θεατρικής του παράστασης στην Οινόη. Όταν θυμήθηκε τι είχε επιχειρήσει να κάνει η πρώην βουλευτής και ιστορικός Μαρία Ρεπούση σε βιβλίο της ΣΤ δημοτικού άστραψε και βρόντηξε.

Η κ. Ρεπούση ήθελε να προσθέσει τη λέξη «συνωστισμός» πριν από μερικά χρόνια για την καταστροφή της Σμύρνης. Ο κ. Βουτσάς λοιπόν αναφερόμενος σε αυτό το ζήτημα ανέφερε αρχικά: «Όλοι έχουμε ρίζες και προπαντώς εσείς οι Πόντιοι. Ταλαιπωρία που τραβήξατε»

Και συμπλήρωσε, όπως μετέδωσε ο Alpha: «Και δεν είναι συνωστισμός που είπε μια κυρία. Τι κυρία; Μια μαλ, συγγνώμη για το μια. Τι συνωστισμός μ…η; 350.000 σφαχτήκαν μεταξύ τους;».

Στη συνέχεια ωστόσο ο ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για την έκφραση από την κα. Ρεπούση αλλά υπεραμύνθηκε των λεγομένων του λέγοντας πως «το μαλακ… είναι μία λέξη όπως λέμε παπούτσια, φαγητό. Της ζητάω συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό αλλά πιστεύω πως η κα. Ρεπούση είχε συμφέρον που είπε για τον συνωστισμό. Ή οικονομικό ή πολιτικό. Την παίρνω πίσω τη συγκεκριμένη φράση αλλά δεν ζητάω συγγνώμη για την ουσία των λεγομένων μου. Ότι δηλαδή δεν είχε συμφέρον».