Λίγες μέρες μετά την ιντερνετική διάδοση της μακάβριας είδησης που τον ήθελε να έχει αποδημήσει, ο γνωστός συγγραφέας, Χρήστος Χωμενίδης, σχολιάζει το περιστατικό και «υπόσχεται» στους υπαίτιους ότι θα τιμωρηθούν.

Ο Χρήστος Χωμενίδης, «πρωταγωνιστής» αυτής της σκοτεινής ιστορίας με την ανάρτηση σε ενημερωτικό ιστότοπο της είδησης περί αυτοκτονίας του, λίγο μετά τη συκοφαντία γράφει στον«τοίχο» της προσωπικής του ιστοσελίδας: «το να αναγκάζεται κάποιος να επιχειρηματολογεί για τα αυτονόητα είναι από μόνο του ανατριχιαστικό».

Και συνεχίζει στις αναρτήσεις του: «Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους φίλους που έσπευσαν να μου συμπαρασταθούν κατά τη διάρκεια και μετά τον ”θάνατό” μου. Η ζωή συνεχίζεται το ίδιο αισιόδοξα και αγαπησιάρικα για όλους εμάς, οι οποίοι πιστεύουμε στην αξία του ανθρώπου -του κάθε ανθρώπου- στην ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης, στη διαφορετικότητα και στην πολυχρωμία.

Οι άλλοι, εκείνοι που δεν το ‘χουν σε τίποτα να συκοφαντούν, να χαλκεύουν, να υβρίζουν, να φτάνουν -όπως σήμερα αποδείχτηκε- μέχρι και στην παραγωγή και αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων αυτοκτονίας, καιρός είναι να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Στην επικοινωνία που είχε με το «Εθνος της Κυριακής», ο γνωστός συγγραφέας αποκαλύπτει ότι ήδη την ίδια μέρα του περιστατικού κινήθηκε νομικά: «Αυτό είναι έγκλημα! Κι αυτό που σκοπεύω να κάνω, δηλαδή όχι εγώ, αλλά η αστυνομία, είναι να ψάξω ποιος ήταν αυτός που το έκανε, να ψάξω να τον βρω.