Άνοιξε σήμερα Σάββατο επίσημα το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, για όσους θα θελήσουν να περάσουν εκεί ένα μέρος των γιορτών.

Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης στα Χάνια Πηλίου, το ύψος του χιονιού ξεκινά από τα 10 εκατοστά και φτάνει το ένα μέτρο με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει και το thessalianews.gr, να μπορέσει το χιονοδρομικό να ανοίξει τις «πύλες» του.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο

Στην κορυφή του Πηλίου «Αγριόλευκες» (1.500μ.) δημιουργήθηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου και το 1967 λειτούργησε ο πρώτος εναέριος αναβατήρας. Στη συνέχεια, εξελίχθηκε σε υποδομή και εγκαταστάσεις, έτσι ώστε σήμερα να έχουμε ένα κέντρο που διαρκώς εκσυγχρονίζεται.

Το Κέντρο βρίσκεται 27 χιλιόμετρα από το Βόλο και δύο χιλιόμετρα από τον ορεινό οικισμό Χάνια. Μέσα σε δάσος από οξιές και αγριόλευκες, το χιονοδρομικό κέντρο μοιάζει με μπαλκόνι με πανοραμική θέα στη θάλασσα.

Εκεί θα βρείτε το καταφύγιο δυναμικότητας 80 ατόμων που διαθέτει εστιατόριο, αναψυκτήριο και υπνοδωμάτια. Λειτουργούν ακόμη τρία πάρκινγκ δυναμικότητας 800 αυτοκινήτων και σταθμός πρώτων βοηθειών.

Οι χιονοδρόμοι εξυπηρετούνται από πέντε συνολικά αναβατήρες δυναμικότητας 2500 ατ./ώρα.
Δύο εναέριους αναβατήρες (lift) με μονό κάθισμα έναν διθέσιο εναέριο αναβατήρα που συνδέει το χαμηλότερο σημείο των πιστών του χιονοδρομικού κέντρου με την αφετηρία στην κορυφή και δύο σύροντες αναβατήρες (πιατάκι και Baby lift).

Οι πίστες έχουν μήκος συνολικά 12 χιλιόμετρα.

Υπάρχουν τρεις κύριες πίστες κατάβασης και ένα δίκτυο χιονοδιαδρόμων που τις συνδέει μεταξύ τους, καθώς επίσης και με τους χώρους στάθμευσης.

Λειτουργούν ακόμη πίστες αντοχής (Lang-lauf) και αρχαρίων, ενώ προχωρεί η διάνοιξη μεγάλης πίστας ομαλής κλίσης.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, λειτουργεί σχολή Σκι με διπλωματούχους
προπονητές χιονοδρομίας και κατάστημα απ’ όπου μπορείτε να ενοικιάσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό σκι (χιονοσανίδες κλπ).