Ενώπιον της Δικαιοσύνης αναμένεται να βρεθούν το προσεχές διάστημα αρκετοί Κρητικοί οι οποίοι πλαστογράφησαν δικαιολογητικά προκειμένου να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό που έγινε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για θέσεις πενταετούς διάρκειας.

Πανελλαδικά εντοπίστηκαν δεκάδες πλαστογραφίες σε δημόσια έγγραφα, έγιναν εκατοντάδες ενστάσεις επί της διαδικασίας, υπήρξαν χιλιάδες διαμαρτυρίες για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, αλλά και σχετική ερώτηση στη βουλή από βουλευτή της Ν.Δ ο οποίος κάνει λόγο για βιομηχανία προσλήψεων στην πυροσβεστική.

Σε οχτώ περιπτώσεις στην Κρήτη οι ενδιαφερόμενοι είχαν προσκομίσει κυρίως πλαστά δικαιολογητικά, όπως τίτλοι σπουδών και ξένων γλωσσών σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς»

Τα περισσότερα πλαστά δικαιολογητικά αφορούν σε κατοίκους του Ρεθύμνου και των Χανίων. Τρανταχτή είναι η περίπτωση ενός Ρεθυμνιώτη ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον της επιτροπής και προσκόμισε απολυτήριο δημοτικού και γυμνασίου από το οποίο προέκυπτε ότι σε ηλικία 11 ετών είχε τελειώσει και το δημοτικό, αλλά και το γυμνάσιο!

Οι πυροσβέστες, σε τοπικό επίπεδο, για να ελέγξουν τις καταγγελίες που έγιναν, χρειάστηκε να επισκεφτούν πολλά σχολεία και να ζητήσουν από τους διευθυντές τους τα απολυτήρια των αιτούντων.