Tους δημάρχους των τουριστικών περιοχών της Κρήτης, αλλά και το σύνολο των φορέων που εμπλέκονται με το τουριστικό προϊόν, κάλεσε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης να συμμετέχουν στη σύσταση και λειτουργία του φορέα-εταιρείας Τουρισμού στην Περιφέρεια Κρήτης, με σκοπό τη στοχευμένη προβολή της Κρήτης και την ποιοτική αναβάθμιση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κρητικού τουρισμού.

Σε εκδήλωση που έγινε χθες στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο περιφερειάρχης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ο συγκεκριμένος φορέας θα γνωμοδοτεί και θα εισηγείται σειρά θεμάτων που αφορούν στον τουρισμό της Κρήτης. Θα εκπροσωπεί, θα προασπίζεται τα συμφέροντα και θα στηρίζει τους στόχους των επιχειρηματικών ομάδων του τομέα. Θα αναλαμβάνει και θα υλοποιεί ενέργειες προβολής και προώθησης της τουριστικής ταυτότητας της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο φορέας αυτός φιλοδοξεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης, μόνιμο και αξιόπιστο συνομιλητή, συνδιαμορφωτή και εμψυχωτή της αγοράς και πρεσβευτή της Κρήτης στις διεθνείς τουριστικές αγορές».

Απευθυνόμενος στους παραβρισκόμενους ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι «το στοίχημα είναι μεγάλο, δύσκολο, αλλά η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη και σε αυτήν πρέπει να απαντήσουμε όλοι μαζί».