Αναφορά προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα, Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη και Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη, έκανε η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Σκραφνάκη Μαρία για το θέμα των ασφαλισμένων του ΟΓΑ.

Η βουλευτής κατέθεσε την επιστολή 7 Δημάρχων της Κρήτης με την οποία ζητούν να μην εξαιρεθούν οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ από τη δυνατότητα έκδοσης κάρτας ανεργίας και άρα από τη δυνατότητα συμμετοχής τους στα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους αναφέρουν, ότι «ο αποκλεισμός των ασφαλισμένων του ΟΓΑ από τη δυνατότητα έκδοσης κάρτας ανεργίας και άρα από τη δυνατότητα συμμετοχής τους στα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ γίνεται χωρίς κριτήρια κοινωνικά και εισοδηματικά».

Η κ. Σκραφνάκη, μαζί με τους Δημάρχους ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να αποσαφηνιστεί, το πλαίσιο για τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, σε προγράμματα απασχόλησης, καθώς θεωρούν ότι πρέπει, άμεσα, να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των εξαθλιωμένων οικονομικά αγροτών στην απασχόληση.