Την έντονη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής του Μώλου έχει προκαλέσει η λειτουργία διοδίων που σιγά σιγά «ζώνουν», όπως οι ίδιοι λένε, τη Λαμία και τη Φθιώτιδα γενικότερα.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζουν την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 11 το πρωΐ στην πλατεία του Μώλου την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλώντας όλους σε «κοινό αγώνα για ελεύθερους δρόμους χωρίς μπάρες και διόδια», όπως γράφει το LamiaReport.gr.

«Αντιδρούμε γιατί έχουμε χρυσοπληρώσει την Εθνική Οδό από τη φορολογία και από τα πανάκριβα διόδια που τόσα χρόνια καταβάλλουμε. Καλούμαστε να πληρώνουμε για έργα που το κράτος είχε και έχει υποχρέωση να κατασκευάσει και να παρέχει δωρεάν στους πολίτες.Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο και προκλητικό ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Δεν πληρώνουμε διόδια και απαιτούμε να καταργηθούν οι αποικιακού τύπου συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων. Συμβάσεις που επιτρέπουν στις “παραχωρησιούχες” εταιρείες να τοποθετούν διόδια μετωπικά και πλευρικά όπου και όσα θέλουν, αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα συγκοινωνιακά προβλήματα που δημιουργούνται, καθώς και να αυξάνουν κάθε χρόνο τις τιμές των διοδίων», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι κάτοικοι.