Αύριο στις 12 η συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών

Κατάληψη στο γραφείο του Σκουρλέτη από εργαζόμενους στους δήμους


ΕΛΛΑΔΑ
10:27
19/06/2017
Αύριο στις 12 η συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών
loading

Αύριο το μεσημέρι θα γίνει η συνάντηση των εργαζόμενων στους δήμους με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, μετά τη σημερινή κατάληψη του γραφείου του υπουργού, στην οποία προχώρησε νωρίς το πρωί η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ -ΟΤΑ Νίκος Τράκας, η κατάληψη έγινε γιατί οι εργαζόμενοι στους δήμους ήθελαν τη νομοθετική ρύθμιση που τους είχε υποσχεθεί ο υπουργός Εσωτερικών στην προηγούμενη κινητοποίησή τους, με την οποία θα «απαντούσε» το υπουργείο σε ενδεχόμενη αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ως προς τη συνταγματικότητα των συμβάσεων που έχουν παραταθεί.

«Η νομοθετική ρύθμιση θα μετατρέπει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους, αν οι εργαζόμενοι αυτοί φύγουν από τις δουλειές τους είναι σίγουρη η κατάρρευση των δήμων» τόνισε ο κ. Τράκας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει εξαγγείλει κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς στα αμαξοστάσια των δήμων έως και την Τετάρτη και 24ωρη απεργία την Πέμπτη με συλλαλητήριο στις 10:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Βίντεο/φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει