Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας

Ζητεί άμεση απόσυρση της εγκυκλίου για τις εγγραφές μαθητών


ΕΛΛΑΔΑ
8:30
14/06/2017
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας
1
loading

Μεροληψία σε βάρος της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης καταγγέλλει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας να αποσύρει άμεσα την εγκύκλιο για τις εγγραφές μαθητών και τη δημιουργία τμημάτων για το σχολικό έτος 2017-2018. Όπως τονίζουν οι καθηγητές, η εγκύκλιος «αναφέρει ρητά πως οι ΔΔΕ θα πρέπει ως τις 10/7/2017 να έχουν σαφή εικόνα για όλα τα τμήματα που θα λειτουργήσουν το 2017-2018. Η εγκύκλιος έρχεται να προστεθεί σε όλες τις προηγούμενες για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων ομάδων προσανατολισμού, τομέων, ειδικοτήτων, ξενόγλωσσων, για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες κλπ και επιδιώκει το κλείδωμα των τμημάτων όλων των σχολείων, Γυμνασίων, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μέσα στο καλοκαίρι, με σκοπό να βάλει φραγμό στη δημιουργία νέων. Επιπλέον, η εγκύκλιος αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη συρρίκνωση των ΕΠΑΛ. Άλλωστε το ίδιο το Υπουργείο με πρόσφατη εγκύκλιό του, που αφορά τις εγγραφές των μαθητών/-τριών και τη δημιουργία τμημάτων για το επόμενο σχολικό έτος, προβλέπει πως η δήλωση προτίμησης για τα ΕΠΑΛ θα γίνεται αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρονικά».

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, αυτό οδηγεί μεταξύ άλλων σε αδιευκρίνιστο πολύπλοκο τρόπο εγγραφής, ιδιαίτερα για τους γονείς και κηδεμόνες που δεν διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία ή πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, πλημμελή διαδικασία ενημέρωσης, κατάργηση τμημάτων, τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και περιορισμό της επιλογής τύπου σχολείου.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ απαιτεί μεταξύ άλλων να δοθεί όλος ο απαραίτητος χρόνος στους μαθητές να ενημερωθούν για να επιλέξουν το σχολείο, τον τομέα και την ειδικότητα της επιλογής τους και τα τμήματα οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να ολοκληρωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου.

Για σήμερα η ΟΛΜΕ προγραμματίζει συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στη 1 το μεσημέρι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar γρ

    Αλλού βαρούν τα όργανα και αλλού χορεύει η νύφη

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει