«Στις 13 Δεκεμβρίου πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον Δήμο Χανίων το έργο «Διαρρύθμιση και επισκευή του πρώην Γυμνασίου Μουρνιών» προκειμένου, μετά την  ολοκλήρωση των εργασιών, να μεταστεγασθεί το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων», επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Σκουλάκης στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε χθες, αναφέρθηκε στο θέμα και στις συγκεκριμένες ενέργειες που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή, ώστε να δοθεί λύση στις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες κάνουν μάθημα τα παιδιά του Ειδικού Γυμνασίου, το οποίο στεγάζεται στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης, όπως γράφει η εφημερίδα haniotika-nea.gr.

«Αδικείται ο Δήμος Χανίων», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Χανίων, αναγνωρίζοντας τις απαράδεκτες συνθήκες, στις οποίες στεγάζεται το Ειδικό Γυμνάσιο, έχει δρομολογήσει ήδη τη διαδικασία για τη μεταστέγαση του εν λόγω σχολείου.

«Εχουμε αφιερώσει ατελείωτες ώρες για το θέμα αυτό ως Δημοτική Αρχή και μετά από μία εναγώνια αναζήτηση χώρου για τη μεταστέγασή του καταλήξαμε στο πρώην Γυμνάσιο Μουρνιών», είπε ο κ. Σκουλάκης.

Ο κ. Σκουλάκης επεσήμανε ακόμα ότι στις 27/9/2011 λύθηκε κοινή συναινέσει το χρησιδάνειο του πρώην Γυμνασίου Μουρνιών, που είχε συναφθεί στις 4/6/2008 μεταξύ του πρώην Δήμου Ελ. Βενιζέλου και του Υπουργείου Παιδείας – Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων, με σκοπό να στεγαστεί εκεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ή κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων και το οποίο ίσχυε για 12 έτη.