Πρώτα είχαμε το Δανό ακροδεξιό ευρωβουλευτή που ζητούσε την Κω ως υποθήκη για τη νέα δανειακή σύμβαση. Τώρα εμφανίστηκε και η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος, που κατηγορείται για φοροδιαφυγή- με έντονο άρωμα Ελλάδας- και θέα το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

Η Πία Κγερσγκαάρντ κατηγορείται από τον Τύπο της Δανίας ότι αγόρασε προ δεκαετίας εξοχικό σπίτι στη Σαντορίνη έναντι ευτελούς τιμήματος, αποδεικνύοντας- αν όντως ευσταθούν τα δημοσιεύματα- ότι η φοροδιαφυγή δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο.

Η κ. Κγερσγκαάρντ είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του «Λαϊκού Κόμματος της Δανίας» (DFP) και εδώ και μέρες βρίσκεται στο στόχαστρο του Τύπου.

Η πολιτικός, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ekstra Bladet, αγόρασε ένα εξοχικό στην Σαντορίνη πριν από ολόκληρα 10 χρόνια και δεν έχει πάει ποτέ στην εφορία της χώρας της να το δηλώσει.

Στην περιοχή που- όπως σημειώνουν τα δημοσιεύματα- θεωρείται μία από τις ακριβότερες στην Ελλάδα και από τις ακριβότερες του κόσμου, η κ. Κγερσγκαάρντ διαθέτει εξοχικό το οποίο αγόρασε έναντι… περίπου 20.000 ευρώ, ενώ κατέβαλε φόρο 1.404 ευρώ.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Δανίας, η Ekstra Bladet, έστειλε ρεπόρτερ στη Σαντορίνη και εξασφάλισε τη Συμβολαιογραφική Πράξη με ημερομηνία το 2002. Η συνολική τιμή αγοράς του ακινήτου, όπως αναγράφεται στην πράξη, έχει οριστεί σε 19.484 ευρώ.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας τονίζει ότι η Κγερσγκαάρντ κατέβαλε σε μετρητά το τίμημα της αγοράς, μέσω μεσάζοντος, ενώ η πράξη της αγοραπωλησίας έγινε έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο, και κατόπιν επιβεβαιώθηκε προφορικά ενώπιον της συμβολαιογράφου.

Στο ρεπορτάζ της Ekstra Bladet σημειώνεται ότι η δανέζα πολιτικός δεν είχε δηλώσει ποτέ στη χώρα της ότι το σπίτι χρειάστηκε ανακαίνιση.

Η έκπληξη της εφημερίδας είναι τέτοια που ως τίτλο στο θέμα έχει: «Αγόρασε με ένα γλειφιτζούρι παραθεριστικό σπίτι στην Ελλάδα».