Προειδοποιήσεις πρυτάνεων για λουκέτο στα ΑΕΙ

Πρώτη συνάντηση με τον νέο αναπληρωτή υπουργό Παιδείας


ΕΛΛΑΔΑ
22:08
18/11/2011
Προειδοποιήσεις πρυτάνεων για λουκέτο στα ΑΕΙ
3
loading

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν σήμερα οι πρυτάνεις στον νέο αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, στην πρώτη συνάντηση που είχαν μαζί του, καθώς είναι ορατό το ενδεχόμενο ακόμη και αναστολής της λειτουργίας ορισμένων πανεπιστημίων, λόγω έλλειψης πιστώσεων.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ότι προσβλέπει στη συνεργασία και ότι στόχος είναι η ποιοτική και αναβαθμισμένη εκπαίδευση.

Κράτησε, ωστόσο, κλειστά τα χαρτιά του σε σχέση με το νέο νόμο πλαίσιο. Η συνάντηση έγινε στη σκιά του προπηλακισμού του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ι. Γρυσπολάκη.

Ομάδα τριάντα φοιτητών μπήκε στο αμφιθέατρο την ώρα που δίδασκε ΣΕ πρωτοετείς φοιτητές του και ο ένας εξ αυτών του πέταξε αυγά στο πρόσωπο. Ο κ. Γρυσπολάκης του τράβηξε την κουκούλα και φανερώθηκε το πρόσωπό του, οπότε ο νεαρός εκνευρίστηκε και του έδωσε γροθιά στο πρόσωπο.


Τι δήλωσαν οι πρυτάνεις

«Συζητήσαμε όλα τα μείζονα προβλήματα και παλαιά και καινούργια και μελλοντικά και ακούσαμε από επίσημα χείλη ότι όλα τα πρακτικά, τουλάχιστον, ζητήματα μπορούν να συζητηθούν και είναι προς συζήτηση», δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνος Ρέμελης μετά τη συνάντηση, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι σε εξέλιξη οι προσφυγές στα δικαστήρια σχετικά με το εκλογικό σύστημα και τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων συμβουλίων, που προβλέπει ο πρόσφατος νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ.

Σχετικά με τις πιστώσεις, ο κ.Ρέμελης είπε ότι οι πρυτάνεις ελπίζουν να δοθούν στα πανεπιστήμια καθώς «δεν υπάρχουν χρήματα για λειτουργικές δαπάνες» ενώ μεγάλα ζητήματα είναι η θέρμανση και η μεταφορά φοιτητών.

Σύμφωνα με τον πρύτανη Πανεπιστημίου Θράκης, οι πιστώσεις έχουν μειωθεί στο 50% και «το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο και αν δεν πάρουμε τώρα την τρίτη δόση ... αντιμετωπίζουμε ακόμη και το ενδεχόμενο να κλείσουμε».

Στο ζήτημα του ασύλου και της παραβίασής του -όπως αναφέρουν δημοσιεύματα- την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Γιάννης Μυλόπουλος. «Δεν είναι αληθές ότι παραβιάσθηκε το άσυλο. Υπήρξε ένταση και κυνηγητό στη μεθόριο του πανεπιστημίου, με τις αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξαν μικροπαραβιάσεις. Ήταν άριστη η επικοινωνία μας με τον αστυνομικό διευθυντή και τον ευχαριστώ. Παρόντες ήταν οι φοιτητές, περιφρούρησαν το Ίδρυμα μαζί με καθηγητές και έτσι αποτρέψαμε τα χειρότερα. Όλα αυτά δείχνουν ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα, μπορεί να προστατεύσει το ακαδημαϊκό άσυλο» δήλωσε ο κ.Μυλόπουλος.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντ. Αλμπάνης σημείωσε πως στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό οι πρυτάνεις «ανέδειξαν ως μείζον πρόβλημα αυτό των λειτουργικών δαπανών και της καθυστέρησης της εκταμίευσης της τρίτης δόσης, γεγονότα που έχουν ως αποτέλεσμα την εμπλοκή στην πληρωμή ηλεκτρικού, τηλεφώνου, λειτουργίας εργαστηρίων και κλινικών, που έχει υψηλό κόστος κλπ.».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar tfk

  Τα Πανεπιστήμια είναι ιδρύματα με λειτουργικά κοστοι δεν γίνεται χωρίς να κάνουν έρευνα, χωρίς να υπάρχει σοβαρή διοίκηση και οικονομικός προγραμματισμός να λειτουργήσουν. Δεν είναι ανάγκη να είναι επί χρήμασι για να είναι καλά και αυτό σαν απόδειξη το βλέπεις ς χώρες σαν την ολλανδία την Σουηδία και λοιπές χώρες που έχουν εξαιρετικά ιδρύματα με μικρότερο η λίγο μεγαλητερο κόστος και πολύ υψηλότερο κύρος και ουσιαστικό επίπεδο εκπαίδευσης ... είναι ηλίθιο το πως λειτουργούν τα ελληνικά πανεπιστήμια και κύριος είναι εγκληματικό για το τους έλληνες...... Μεταρυθμίσεις τώρα χρειαζοντε πιστεύω....
  Και ακαδημαϊκά υγειής επαγγελματισμός .. άμα υπάρχει τετια έννοια...

  1. avatar xarilaos

   Υπάρχουν κι' άλλα, αλλά αυτό το λειτουργικά... κόστοι ! βγάζει μάτι.
   Πριν πάμε στην έρευνα, ας μάθουμε πρώτα Ελληνικά!

   1. avatar tfk

    Όχι ας πάμε πρώτα στην έρευνα και στην σωστή διαχειρήσει και έτσι δεν θα δίνουν πτυχία πανεπιστημίου σε έλληνες χωρίς να ξέρουν ελληνικά.... σαν και μένα ..... μην κωλαμε στο μέσο αλλά στο μήνυμα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει