Την άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων υπουργείων για να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει εξαιτίας του λογισμικού της ΔΕΗ, που δεν επιτρέπει την είσπραξη του έκτακτου τέλους ακινήτων χωρίς να ακυρώνει τη ρύθμιση διακανονισμού που έγινε για παλαιότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Οι ξενοδόχοι έστειλαν ήδη επιστολή στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, και Τουρισμού, στον διοικητή της ΔΕΗ και στους βουλευτές Δωδεκανήσου, με την οποία ζητείται η παρέμβασή τους προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε.

Όπως επισημαίνεται, η αυτόματη ακύρωση της ρύθμισης θα οδηγήσει τους ξενοδόχους σε ολέθριες καταστάσεις σε σημείο να απειλείται η οικονομική επιβίωση των ξενοδοχείων του νησιού.

Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι όσοι ξενοδόχοι καταβάλουν τελικά το τέλος θα το κάνουν με τη συνοδεία «Δήλωσης Ρητής Επιφύλαξης» την οποία θα καταθέσουν στη ΔΟΥ Ρόδου, για τη διεκδίκηση επιστροφής της καταβληθείσας έκτακτης εισφοράς, καθώς εκφράζουν την αντίθεσή τους στην επιβολή του τέλους.