Πριν καλά καλά προλάβει να βγει στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην περιοχή που παρανόμως είχε δεσμεύσει η Άγκυρα βόρεια της Λήμνου, το Τσεσμέ πήρε εντολή να επιστρέψει στα Δαρδανέλια.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Το γεγονός επιβεβαίωσε στο Newsbeast.gr καλά πληροφορημένη στρατιωτική πηγή.

Αξίζει να τονιστεί πως στην σχετική παράνομη NAVTEΧ της Τουρκίας είχε αφεθεί ανοιχτή η ημερομηνία ολοκλήρωσης της αποστολής του «Τσεσμέ».

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό ωστόσο από την πλευρά του έστειλε το δικό του μήνυμα που προφανώς ελήφθη από την Άγκυρα.

Με την κωδική ονομασία «Αναπνευστήρ 1/17»  η εθνική τεχνική άσκηση μεσαίας κλίμακας έβγαλε όλα σχεδόν τα διαθέσιμα υποβρύχια του ελληνικού στόλου στα ανοιχτά.

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείο Ναυτικού η άσκηση ήταν προγραμματισμένη και έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικού Αιγαίου Πελάγους, νοτίου Κρητικού Πελάγους και στη θαλάσσια περιοχή Κυθήρων, από τις 14 Φεβρουαρίου μέχρι και χθες, ωστόσο η ύπαρξη και μόνο τόσων ελληνικών υποβρυχίων εκτός λιμένων ίσως να έβαλε σε δεύτερες σκέψεις το αντίστοιχο τουρκικό επιτελείο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.