Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου στην Κεντρική Μακεδονία, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, στο νομό Ημαθίας, η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 76ο χιλιόμετρο έως το 98ο χιλιόμετρο και στις επαρχιακές οδούς Βέροιας – Σελίου, από το 4ο έως το 26ο χιλιόμετρο, Νάουσας – Σελίου από το 3ο έως το 17Ο χιλιόμετρο, Βέροιας – Δασκίου, από το 2ο έως το 43ο χιλιόμετρο, Βέροιας – Κωστοχωρίου, από το 2ο έως το 19ο χιλιόμετρο, Νάουσας – 3-5 Πηγαδίων, από το 3ο έως το 17ο χιλιόμετρο και Νάουσας – Ροδοχωρίου, από το 3ο χιλιόμετρο μέχρι το 14ο χιλιόμετρο. Στην Εγνατία οδό η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Πέλλας, στο δευτερεύον οδικό δίκτυο από τοπική κοινότητα Κερασιάς έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, σε όλο το επαρχιακό και στο δημοτικό οδικό δίκτυο της δημοτικής ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας.

Στο νομό Χαλκιδικής, στις εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, από το 32ο έως το 64ο χιλιόμετρο, Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από το 32ο έως το 95 χιλιόμετρο (μέσω Αρναίας), στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη και Παλαιόκαστρου) και στις επαρχιακές οδούς Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, Αρναίας – Στανού, Παλαιοχωρίου – Μ. Παναγιάς, Μ. Παναγιάς – Πλανών, Πολυγύρου – Ιερισσού (μέσω Πλανών), Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου, Νέων Μουδανιών – Σιθωνίας, από τη διασταύρωση Ορμύλιας σε όλο το Κύκλωμα Σιθωνίας, Νέων Μουδανιών – Παλιουρίου, από τον Κόμβο Μουδανίων σε όλο το Κύκλωμα Κασσάνδρας, Βάβδου – Σημάντρων έως το 1ο χιλιόμετρο, στη δημοτική αγροτική οδό Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά) και σε όλο το οδικό δίκτυο του Αγίου Όρους.

Στο νομό Κιλκίς, στους επαρχιακούς δρόμους Κιλκίς – Κεντρικού, Κιλκίς – Ποντοκερασιάς, Κιλκίς – Ισώματος (από δημοτικό διαμέρισμα Επτάλοφου έως δημοτικό διαμέρισμα Ριζανών), Γρίβας – Καστανερής – Λιβαδίων, Γουμένισσας – Κάρπης, Γουμένισσας – Πεντάλοφου – Ομαλού και Αξιούπολης – Σκρά (διασταύρωση Πηγής).

Στο νομό Σερρών, στις εθνικές οδούς Σερρών – Δράμας, από το 22ο έως το 54ο χιλιόμετρο, Δράμας – Αμφίπολης, από το 25ο χιλιόμετρο έως τον Κόμβο Αμφίπολης, Σερρών – Καβάλας, από το 38ο χιλιόμετρο, Κιλκίς – Γέφυρα Στρυμόνα από το 39ο χιλιόμετρο (διασταύρωση Καστανούσας) έως το 72ο χιλιόμετρο (διασταύρωση Πετριτσίου), Σερρών – Αμφίπολης (από διασταύρωση Μεσοράχης έως Αμφίπολη). Σημειώνεται, ότι στις παραπάνω εθνικές οδούς δεν επιτρέπεται η κίνηση για τα φορτηγά μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Στο νομό Πιερίας, στην εθνική οδό Κατερίνης – Ελασσόνας, από 23ο χιλιόμετρο (Φωτεινά) έως το 42ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Βρύας – Ελατοχωρίου από 13ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, από Μοσχοπόταμο προς Ελατοχώρι και στην παλιά εθνική οδό Κατερίνης – Θεσσαλονίκης, από το 66ο χιλιόμετρο έως τον Κολινδρό.