Σε ένδειξη καλής θέλησης και μετά τις διαβεβαιώσεις ότι εντός της εβδομάδας θα λυθεί το πρόβλημα με την μη έγκριση της σύμβασής τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο, οι διοικήσεις των υπεραστικών ΚΤΕΛ Κρήτης αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κανονικά σήμερα τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών, σύμφωνα με το flashnews.gr

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο καθυστέρησε να εγκρίνει τη σχετική σύμβαση με αποτέλεσμα η συμβεβλημένη τράπεζα να αρνείται να προκαταβάλει στα ΚΤΕΛ μέρος των χρημάτων.

«Έχουμε μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, ενώ υπάρχει νόμος για την παράταση της σύμβασης μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2011, εντούτοις το ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε να γίνει εκ νέου προσυμβατικός έλεγχος. Η τράπεζα, όπως είναι φυσικό, αρνείται να μας προκαταβάλει τα αντίστοιχα ποσά της αν δεν της καταθέσουμε τη σύμβαση υπογεγραμμένη» είχε πει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου Μανώλης Χαχλιούτης.

Τα έξοδα μόνο για την πληρωμή πετρελαίου για την μετακίνηση των μαθητών αγγίζουν τις 350.000 ευρώ το μήνα, ενώ ήδη υπάρχουν και χρωστούμενα για το μεταφορικό έργο που έχει εκτελεστεί από την αρχή του χρόνου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης Γιάννης Καψανάκης που είχε τονίσει ότι αν δεν υπογραφεί η συγκεκριμένη σύμβαση που αφορά την περίοδο από το Σεπτέμβριο μέχρι και το τέλος του 2011, τότε οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν τη μεταφορά των μαθητών.