Καμία θετική εξέλιξη δεν υπάρχει στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών με τα ΚΤΕΛ στην Κρήτη μετά την αναπάντεχη απόρριψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο της παράτασης της σύμβασης με ευθύνη της Περιφέρειας, έως ότου προετοιμαστούν οι δήμοι.

Οι διοικήσεις των ΚΤΕΛ κατέφυγαν στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, σύμφωνα με το cretalive.gr, ο οποίος επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, αλλά και με τον υφυπουργό Εσωτερικών Π.Κουκουλόπουλο, χωρίς ωστόσο να βρεθεί καμία λύση.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΚΤΕΛ ανατολικής Κρήτης, με τη συμμετοχή συναδέλφων τους και από τα Χανιά, ενώ ακολούθησαν οι διαβουλεύσεις με την περιφέρεια, που στηρίζει τα ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Ελεγκτικού, η παράταση της σύμβασης αντίκειται στο ευρωπαϊκό δίκαιο, κάτι που προκαλεί πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών σε όλη την Ελλάδα – όχι μόνο στην Κρήτη-καθώς καμία γραμμή δεν πήρε το πράσινο φως του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τα ΚΤΕΛ από την πλευρά τους τονίζουν ότι αν δεν πάρουν το σχετικό έγγραφο έγκρισης δεν μπορούν να ζητήσουν δανειοδότηση από τις τράπεζες, άρα αναγκάζονται να καθηλωθούν.