Η κατάσταση της υγείας των μαθητών από την Κομοτηνή που νοσηλεύονται συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» δεν εμπνέει ανησυχία, ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Σε εξέλιξη βρίσκεται ο μικροβιολογικός έλεγχος για την αναγνώριση του αιτιολογικού παράγοντα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κέντρου, οι μαθητές του  3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής έφτασαν στα εξωτερικά ιατρεία του Ιπποκράτειου με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Μετά την πρωινή εφημερία οι μαθητές που εμφάνιζαν συμπτώματα παραπέμφθηκαν στο Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

Στην εκδρομή μετείχαν 95 μαθητές, 5 καθηγητές συνοδοί και 3 οδηγοί. Στο Γ.Ν. Αθηνών «Ιπποκράτειο» καταγράφηκαν 20 κρούσματα και στο Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» 75 (πιθανότατα κάποιοι μαθητές καταγράφηκαν και στα δύο νοσοκομεία).

Όπως σημειώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι μαθητές στις 24/11/2016 ταξίδεψαν από την Κομοτηνή στην Αθήνα πραγματοποιώντας στη διαδρομή τρεις στάσεις (στους νομούς Καβάλας, Πιερίας και Φθιώτιδας) και το βράδυ κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι πρώτοι μαθητές εμφάνισαν συμπτώματα αργά τη νύχτα.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει καταγράψει τα κρούσματα και έχει ενημερώσει τις αρμόδιες διευθύνσεις υγείας των περιφερειακών ενοτήτων σχετικά με τους χώρους εστίασης όλων των κοινών γευμάτων των μαθητών και έχει ζητήσει τη λήψη δειγμάτων από τους ασθενείς για την αναγνώριση του αιτιολογικού παράγοντα. Ο μικροβιολογικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.