Στα 117.083 τα άτομα που επωφελήθηκαν από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Στο σύνολο της επικράτειας από τον Ιανουάριο 2017


ΕΛΛΑΔΑ
15:37
24/11/2016
Στα 117.083 τα άτομα που επωφελήθηκαν από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
3
loading

Σε όλο το σύνολο της ελληνικής επικράτειας θα εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2017 το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύη.

Για την εφαρμογή του εξασφαλίστηκαν 760 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό, που κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί εντός των ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «έπειτα από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, οι απαιτήσεις για περικοπές σε προνοιακά επιδόματα, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το ΚΕΑ, αποσύρθηκαν».

Το ΚΕΑ είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα, το οποίο σχεδίασε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και απευθύνεται σε νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισοδηματική ενίσχυση, πρόσβαση και διασύνδεση σε συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες, ανάλογα με τις ανάγκες των δικαιούχων (λ.χ. κοινωνικά τιμολόγια), καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και στην κοινωνική ζωή. Η ένταξη των δικαιούχων στο ΚΕΑ μπορεί να γίνεται ανά πάσα στιγμή με κριτήριο το εισόδημά τους των τελευταίων έξι μηνών.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ είναι ιδιαίτερα απλή και φιλική για το χρήστη. Οι περισσότερες πληροφορίες είναι προσυμπληρωμένες, κάτι που αποτελεί καινοτομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διότι διευκολύνεται η άμεση διασταύρωση των στοιχείων, λόγω σύνδεσης σε πραγματικό χρόνο με πολλές βάσεις δεδομένων. Ο σχεδιασμός αυτός έγινε, έπειτα από αξιολόγηση του πιλοτικού προγράμματος που είχε εφαρμοστεί σε 13 Δήμους και δοκιμάστηκε με επιτυχία στην πρώτη φάση της εφαρμογής του ανασχεδιασμένου προγράμματος σε 30 Δήμους, η οποία ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο 2016. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία για το διάστημα από 16 Ιουλίου 2016 έως 16 Νοεμβρίου 2016, σε αυτή την πρώτη φάση, ωφελήθηκαν από το ΚΕΑ 117.083 άτομα (46.621 νοικοκυριά) και το μηνιαίο κόστος ανέρχεται σε περίπου 11.700.000 ευρώ.

Το ΚΕΑ καταβάλλεται, μηνιαίως, εντός των πέντε τελευταίων ημερών του μηνός, και η εισοδηματική ενίσχυση ισούται με τη διαφορά μεταξύ του πραγματικού εισοδήματος του νοικοκυριού και του εγγυημένου ποσού που τους αντιστοιχεί. Σε περίπτωση που το ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι ίσο ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ, οι δικαιούχοι εισπράττουν το μισό (50%) της εισοδηματικής ενίσχυσης απευθείας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και το υπόλοιπο μισό (50%) της εισοδηματικής ενίσχυσης σε προπληρωμένη τραπεζική κάρτα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού (και για ηλεκτρονικές αγορές), χωρίς περιορισμούς ως προς τα είδη που μπορούν να αγοράσουν. Η τήρηση τραπεζικού λογαριασμού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα.

Το ανώτατο ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης αντιστοιχεί σε 200 ευρώ το μήνα για έναν ενήλικα και 400 ευρώ για μία τετραμελή οικογένεια.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για το ΚΕΑ στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar σταυρος σταυρος

    εγω ημουν απο τους πρωτους διακαιουχους του Κ.Ε.Α που εκανα αιτηση και δεν μου δωσαν ουτε τον αυγουστο ουτε τον σεπτεβριο και με τα χιλια ζορια μου βαλαν οκτωβριο στο Κ.Ε.Α λογο το οτι ειχα προβλημα με το λογαριασμο μου ζητουσαν α.φ.μ...... υπαρχει περιπτωση να μου δωσουν σημερα τιποτα η της αλλες μερες μηπως ξερει κανεις να απαντηση ; εγω ανοικω στον δημο παυλου μελα θεσσαλονικης

  2. avatar tboni

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΡΟΜΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΙΚΡΟΑΠΑΤΕΩΝΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΟΠΩΣ Π.Χ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΡΙΑ-ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 10,000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΙΠΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΦΤΩΧΟΥΣ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΙΟΙ.

  3. avatar mariasofi

    εγώ αυτούς που ξέρω είναι κατά το 80% απατεώνες...επωφελούνται από μαύρα λεφτά που παίρνουν και δεν τα δηλώνουν και εμείς τα κορόιδα που εργαζόμαστε στο δημόσιο (και μας βρίζουν όλοι) τόσα χρόνια πληρώνουμε σαν τους [...] μαζί με τους συνταξιούχους φόρους...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει